0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

La Biennal d’Art Contemporani Català a Tinglado 4

La Biennal d’Art Contemporani Català a Tinglado 4
bonart tarragona - 11/10/13

La divuitena edició de la Biennal d’art contemporani català es pot veure del 10 al 27 d’octubre a la sales del Tinglado 4 del Moll de Costa de Tarragona.  A la convocatòria pública de la Biennal, oberta a tots els joves del país, s’hi varen presentar 115 dossiers, d’entre els quals el jurat de selecció ha triat els 9 artistes que conformen l’edició d’enguany, i als quals s’atorga un ajut de 400 euros per a la producció d’obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquest moments conreen els artistes catalans. La biennal 2012 és un impuls a l’art d’avui i un toc d’atenció de la creativitat més jove  del país, en un moment difícil de fortes retallades culturals, que els nostres artistes pateixen profundament. Catalunya un país que té un prestigi internacional reconegut mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment. També és una motivació de la societat vers l’espiritualitat de l’ésser humà, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives, que avui atrau un turisme cultural a tot el territori català.

El jurat de la Biennal 2012 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat; Eudald Camps, crític d’art de Girona; Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Francesc Gabarrell, conservador del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida; Àlex Mitrani, crític d’art i comissari independent; Josep Montoya, vice-degà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus.

Els artistes participants són: Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López Balza, Claudia Pagès Rabal, Francesc Ruiz Abad, Joan Saló Armengol, Sergi Serra Mir i Mireia Terrado Lozano.

A la imatge, detall de la sèrie “Cartes a l’Anna” de Sergi Serra

 

 

JP_Bonart-180x180-Online_Eude, generic

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px