818x68-Bonart-IA

Notícies

El projecte d'Armengol i Manen, seleccionat per la temporada de Fabra i Coats

bonart barcelona - 14/10/13

“El text: principis i sortides” és el projecte de comissariat d’exposicions i activitats seleccionat per al programa de la propera temporada 2013/2014 de  Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona. La primera exposició del cicle plantejat pels comissaris David Armengol i Marti Manen s’inaugurarà durant la primera quinzena de novembre  de 2013. Els comissaris plantegen amb “El text: principis i sortides”, “un programa per al Centre d'Art de Contemporani a partir de la idea de text. A partir de la noció de llibre, d'escriptura, focalitzant emocionalment en el sistema de relacions que s’estableix entre aquell que escriu i aquell que llegeix. El text com a base discursiva per afavorir un programa amb art contemporani que s’expandeix i es bifurca donant lloc a un esquema de cinc exposicions (pròleg + 3 capítols centrals + epíleg) que es complementaran amb una estructura regular de grups de treball estables, publicacions (tant físiques com virtuals) i activitats paral·leles adreçades a un ampli ventall d’usuaris; des del més especialitzat fins al públic general.”


El projecte proposa un esquema intergeneracional de treballs artístics, on artistes i peces conviuen més enllà de la categoria específica que suposadament tinguin dins la seva trajectòria. Planteja també diversos eixos de connexió internacional sent molt conscients de la singularitat de la creació amb base a Barcelona i vol treballar plenament amb una idea de genealogia de l'art contemporani de la ciutat.


Aquest projecte s’ha triat entre les 29 propostes que han participat d’una convocatòria en concurrència pública durant el mes de setembre. El comitè de valoració artística l’han format: Bartomeu Marí, director del MACBA; Conxita Oliver, directora de l’Arts Santa Mònica;  Daniel Giralt-Miracle del comitè executiu del Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona; David G.Torres, comissari i crític d’art; Miquel Ángel Sánchez, galerista; Javier Peñafiel, artista; Tere Badia, directora d’Hangar; Oriol Gual, director de La Capella i Llucià Homs, director de Promoció dels Sectors Culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona.


David Armengol i Martí Manent són comissaris independents residents a Barcelona i Estocolm respectivament, inicien l’any 2000 un treball de comissariat conjunt investigant possibilitats expositives que els porta  la realització d’un programa de ràdio (Cartografies, 2000-2002) i al comissariat de diversos projectes- Sons secundaris a la Galeria_t4 de Barcelona, Sound and me a CASM (Barcelona) i Transmediale (Berlín) o Casino Lights a la Sala Rekalde de Bilbao -centrats en el paper del so dins l’espai expositiu habitual en l’art.


Posteriorment, van ser comissaris de l’edició 2007 de Processos Oberts a Terrassa (P_O 4:Oficina) replantejant sistemes d’interacció en la producció artística. També han  desenvolupat un projecte d’investigació de caràcter processual (Institution.net) sobre models institucionals a nivell europeu.


Ens els darrers anys, han anat explorant de manera individual la vessant narrativa i emocional de la pràctica artística, així com els ritmes de recepció de l’exposició i el llibre en l’art. El Text: principis i sortides suposa la fusió d’aquestes investigacions.


 

MG_Bonart-180x180pxBanner-Flama-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...