2024 Inserció Bonart Segell IMPULSA CULTURA

Notícies

Cort presenta la sisena edició del Festival Còmic Nostrum

Cort presenta la sisena edició del Festival Còmic Nostrum
bonart palma - 18/10/13

El tinent de batlle de Cultura i Esports de Palma, Fernando Gilet, i el gerent de la Fundació Turisme 365, Pedro Homar, juntament amb el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Antoni Vera, i el president del Cluster de Còmic i Nous Media de Mallorca, Bartomeu Seguí, han presentat la sisena edició de Còmic Nostrum, un festival dedicat al món del còmic.

Les jornades tindran lloc del 22 al 27 d’octubre a diferents espais de Palma. L’objectiu del certamen, que enguany celebra la sisena edició, és consolidar Palma com a referent cultural i de formació, capaç de marcar l’agenda nacional en el sector del còmic. Mallorca té un pes específic en aquest món i compta amb artistes que marquen tendència dins el panorama nacional.

El tinent de batlle de Cultura i Esports ha manifestat que es tracta “d’un programa ambiciós, que vol ser una referència i amb vocació de continuïtat”. Fernando Gilet ha puntualitzat que “per a aconseguir un festival ambiciós ens hem unit diverses institucions i organitzacions per a arribar més amunt i poder donar resposta al prestigi dels nostres dibuixants”.

El director de l’Institut d’Estudis Baleàrics ha dit que “el còmic és una de les línies estratègiques de l’Institut” i que “tenim la intensió de continuar en el Saló del Còmic de Barcelona i estam treballant per a difondre la projecció exterior dels artistes de les Illes a Angoulême i Bolonya”. Antoni Vera ha matisat que “és una disciplina que dóna molta projecció fora de Mallorca i creim que és important per a la ciutat de Palma i per a les Balears”.

En la sisena edició del Festival Còmic Nostrum destaquen l’elenc de convidats que hi participaran i el nivell de les xerrades programades, de les exposicions i de les activitats relacionades amb el món del còmic, de l’animació i dels videojocs.

Entre els noms més emblemàtics cal ressaltar Jan, un referent del còmic d’humor a Espanya i creador del mític Superlópez; El Tomi, artista plàstic, dissenyador i creatiu publicitari centrat majoritàriament en la temàtica eròtica; Blutch, autor nascut a Estrasburg amb una sòlida carrera i que sobresurt per la seva capacitat d’innovar; i Pepe Sánchez Alonso, director de sèries d’animació com Jelly Jamm i que ha treballat en sèries de Disney i en 3D amb Pocoyó.

El gerent de la Fundació Turisme 365, Pedro Homar, ha destacat que “”a Fundació cerca el prestigi que dóna el producte cultural en la destinació turística”. I assegura que “no hi ha millor manera de fer feina en el que és el prestigi de la ciutat que treballar amb artistes amb prestigi més enllà de Mallorca i Balears”. Per la seva part, el president del Cluster de Còmic i Nous Media de Mallorca ha insistit que “el còmic és cultura i és cultura a les Illes en majúscula”.  Els objectius d’enguany són potenciar els treballs dels autors d’aquí i oferir-los projecció per a donar-los a conèixer a editorials estrangeres, ha assegurat Seguí.

Una de les novetats d’aquesta edició són les masterclasses, una activitat on grans experts del còmic i reconeguts artistes compartiran les seves experiències i coneixements amb professionals de les illes i estudiants de dibuix interessats. De fet, les activitats són amb places limitades i ja s’han esgotat les inscripcions.

Els espais seleccionats per a cobrir el festival són: el Centre Cultural Sa Nostra, el CAC de Ses Voltes, l’Escola Superior de Disseny, el CEF, la galeria Cerdanya 8, les llibreries Norma Còmic i Agapea, el Museu de sa Jugueta i el cafè Molta Barra. 

inclassificablesBanner_MaquinesdelTemps_300x250

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90