Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

“Hilma af Klint. Pionera de l'abstracció” al Museu Picasso

“Hilma af Klint. Pionera de l\'abstracció” al Museu Picasso
bonart màlaga - 23/10/13

Des del 21 d'octubre fins al 9 de febrer del 2014, el Museu Picasso Màlaga descobreix l'obra singular d'Hilma af Klint, l'artista sueca que al començament del segle XX es va endinsar en un dels més sorprenents camins cap a l'art abstracte. Avançada al seu temps, va crear una enigmàtica obra que va voler representar una realitat més enllà del visible i que encara avui impressiona per les seves formes, la seva coherència i per un ric simbolisme que situa a l'espectador enfront de les grans preguntes de tots els temps, sobre l'essència de l'ésser o el sentit de l'existència.

La majoria d'aquestes obres mai van arribar a exposar-se en vida de l'artista, que no va voler que es mostressin fins a vint anys després de la seva mort. Sentia que abans no serien compreses. Com indica la comissària, Iris Müller-Westermann, “es podria dir que més de cent anys enrere Hilma af Klint va pintar per al futur. I el futur és ara”.

Hilma af Klint. Pionera de l'abstracció és l'exposició més gran dedicada a Hilma af Klint (1862-1944) fins al moment. Després de passar per museus tan prestigiosos com el Moderna Museet d'Estocolm i l'Hamburger Bahnhof de Berlín, arriba al Museu Picasso Màlaga per presentar al nostre país l'obra d'aquesta artista insòlita, a través de 214 obres que sintetitzen la seva complexa, consistent i radical trajectòria. Posteriorment es mostrarà en el Louisiana Museum of Modern Art, Humlebaek, a Dinamarca.

L'obra d'Hilma af Klint atrapa pel seu viu cromatisme, per l'equilibri en les seves composicions, sovint geomètriques, i pel format monumental d'una part de les seves pintures. Amb una abstracció pràcticament inexplorada al començament del segle XX, el seu treball es compromet amb representar la connexió entre l'espiritual i el material, el micro i el macrocosmos, la llum i la foscor, el femení i el masculí. La seva fi és plasmar la dualitat com a motor del món i produir, en paraules de l'artista, una “imatge primigènia”, conciliadora d'oposats i reflex de la unitat de la qual, al seu judici, tot procedeix. 

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Eude, generic

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px