817x68-cat

Notícies

San Martín presenta una exposició de la Col·lecció del CAAM

San Martín presenta una exposició de la Col·lecció del CAAM
bonart las palmas de gran canaria - 30/10/13

San Martín Centre de Cultura Contemporània de Las Palmas de Gran Canària ha presentat el 30 d’octubre del 2013 l'exposició Quan el món es fa plànol, una selecció de 36 obres de pintura, escultura, fotografia, vídeo i instal·lació, pertanyents a la Col·lecció del Centre Atlàntic d'Art Modern (CAAM), que porten la signatura de 33 artistes d'Iberoamèrica. La mostra romandrà exposada fins al 2 de febrer de 2014, en horari de dimarts a dissabte, de 10 a 21 hores i diumenges, de 10 a 14 hores. 

Quan el món es fa plànol planteja una nova revisió de la Col·lecció CAAM des d'una mirada cap a Iberoamèrica amb obra realitzada en els últims 25 anys per artistes d'un i un altre costat de l'Atlántic, que s'han anat incorporant als fons del CAAM des de la seva fundació, en 1989, fins a l'actualitat. La mostra incorpora obres de 19 artistes espanyols i altres 14 de creadors llatinoamericans de Brasil, Xile, Cuba, República Dominicana i Veneçuela. Aquesta selecció de peces de diferents llenguatges i estils es desplega al llarg de les deu àmplies sales d'art distribuïdes en les dues plantes del conjunt arquitectònic de San Martín.

El nou projecte museográfic reuneix una vintena d'obres creades en els anys 90, d'artistes espanyols de la talla d'Antoni Tàpies, Luis Gordillo, Pello Irazu, Francisco Leiro, José María Sicília, Carmen Calvo, Pablo Palazuelo, Guillermo Pérez Villalta, Miguel Rio Branco, Jordi Teixidor; dels artistes mexicans Arturo Elizondo i Teresa Serrano; els cubans Santiago Rodríguez Olazábal i José Ángel Toirac; del dominicà Marco Lora Read i de l'artista xilè Roberto Matta. 


La mostra inclou així mateix peces pertanyents a la creació més actual, tant d'artistes joves amb una incipient trajectòria o noms coneguts del panorama de l'art contemporani, que s'han incorporat a la Col·lecció CAAM des de començaments del segle XXI fins a l'actualitat. Són els artistes nacionals Juan Gopar, Adrián Alemany, Juan Muñoz i Jesús Zurita; els cubans Raúl Be, René Peña i Marta Maria Pérez Bravo i els brasilers Marlon d'Azambuja, Saint Clair Cemin i Vik Muniz. Les seves obres han estat en la seva majoria donacions dels artistes a la Col·lecció CAAM.


Set autors completen Quan el món es fa plànol amb obres concebudes en els anys 70 i 80, i adquirides pel CAAM entre 1996 i 1997, sota la signatura dels artistes espanyols Miguel Ángel Campano, Nacho Criado, Dis Berlín, Esther Ferrer i Cristina Iglesias; del veneçolà Jesús Soto i de la creadora cubana Ana Mendieta. 

Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...