Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Es Baluard exposa "Broto. Grans partitures"

Es Baluard exposa \
bonart palma - 03/11/13

Comissariada per Carlos Jover, Broto. Grans partitures aplega, fins al 5 de gener del 2014, 15 obres de José Manuel Broto en les quals la música té un paper cabdal. Produïda per Es Baluard i l’Institut d’Estudis Baleàrics, s’hi exposen una selecció d’obres de creació recent, realitzades entre el 2004 i el 2012, basades en la influència que la música ha exercit en el desenvolupament de l’obra de Broto. Broto. Grans partitures és la primera exposició de caire institucional a Palma sobre la figura de José Manuel Broto (Saragossa, 1949).

“Com si fos una partitura –¡Partitura! És a dir que així és com s’anomena la manera en què la música divideix, o parteix (com indica el nom), el temps!–, cada obra de Broto s’organitza com una nota, o a vegades com un conjunt de notes, en un pentagrama. No val només mirar, de la mateixa manera que no val només llegir, com és evident i de domini públic en el cas d’una nota musical”, escriu Carlos Jover al text de l’exposició.

José Manuel Broto és un dels referents obligats de l’escena artística nacional i europea de les últimes dècades, especialment per la seva aportació renovadora en la pintura després d’una etapa tan crítica amb el llenguatge pictòric com van ser els anys del conceptual.

Ha estat un dels aristes que més ha reivindicat l’abstracció davant la pintura figurativa i l’art conceptual, i ha esdevingut un dels pocs pintors que ha mantingut una estètica cada vegada més intensa, i que ha posat barreres a qualsevol temptació manierista. Els contrastos i els ecos determinen una pintura d’un luxe extraordinari, en què la passió per la poesia mística ha estat transformada en sensualitat, en imaginació aèria. Ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Artes Plásticas (1995) i el premi Arco de l’Associació de Crítics (1997).

A la imatge, Ligeti de José Manuel Broto. Col·lecció Sidercal Minerales.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90