FCC-Segell-banner4
Àmbit Galeria d\'Art exposa l\'obra d\'Ignacio Burgos

Exposicions

Àmbit Galeria d'Art exposa l'obra d'Ignacio Burgos

bonart barcelona - 10/11/13
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021banner-elscatala-180x180px

Àmbit Galeria d’Art del Consell de Cent, 282 de Barcelona presenta del 14 de novembre del 2013 al 14 de gener del 2014 una exposició d’Ignacio Burgos (Madrid, 1968). Ignacio Burgos es llicencia en pintura a la seva ciutat natal, cursant ampliació d'estudis en la Hdk (Hochschule der Kunste) de Berlín (1991-1993) amb Klaus Fussman i des d'on realitza les seves primeres exposicions a Alemanya. Al 1996 es trasllada a Nova York i exhibeix la seva obra en diferents ciutats dels Estats Units, cursant una beca del Ministeri de Cultura Francès en la “Cité Internationale des Arts”. Posteriorment torna a Madrid i continua exposant en galeries internacionals de Casablanca, Nova York, El Cairo, etc.


Al llarg de la seva carrera l'artista ha viatjat extensament i viscut en diferents ciutats, Barcelona, Nova York, Shanghai, Casablanca…, fruit de la qual cosa la seva obra està intrínsecament lligada als seus viatges i experiències. En el treball de Burgos trobem dones de la Xina, soldats egipcis, banyistes en el Mar Roig, abraçades universals; històries reals que transmeten la quotidianitat del seu recorregut, moments de l'ésser humà, de la vida, el treball i l'amor. Però per sobre de la narrativa social, la seva obra transmet intemporalitat i universalitat ja que, guiat per la disciplina i la forma, l’artista permet entreveure la seva admiració als clàssics. Goya, Velázquez o Ribera, tan estudiats per ell en els seus recorreguts pel Museu del Prado, són homenatjats a través d'un hàbil ús dels colors i la velocitat de les seves pinzellades.


Burgos és l'únic artista espanyol viu que ha realitzat una exposició individual al Museu d'Art Modern de Moscou i la seva obra es trova a diverses col·leccions públiques com són: Caixa de Granada Obra Social, Cité Internationale des Arts (Ministère de la Culture et de la  Communication) Brooklyn Museum de Nova York, i la Fundació La Caixa de Barcelona, entre d’altres.

Et poden
Interessar
...

817x68