banner-1280x150-gene

Exposicions

El MEAM presenta l’obra del xinès He Jiaying

El MEAM presenta l’obra del xinès He Jiaying
bonart barcelona - 12/11/13

El MEAM [Museu Europeu d'Art Modern] presenta a Barcelona del 21 de novembre al 29 de desembre del 2013 l'obra d'un dels artistes xinesos actuals més rellevants, el pintor He Jiaying. Aquesta mostra retrospectiva compta amb el suport de la Fundació Samaranch i el patrocini del Beijing Great Hero Cultural Ltd Company. ?El 2013 es commemora el 40 aniversari de les relacions diplomàtiques entre Espanya i la Xina. En les iniciatives per millorar l'intercanvi cultural i el coneixement recíproc entre els dos països s'emmarca aquesta mostra, organitzada amb l'objectiu d'apropar al famós artista xinès He Jiaying a la capital catalana. El pintor visitarà Barcelona per inaugurar l'exposició.

Nascut el 1957 a Tianjin, He és membre de la Conferència Consultiva Política del Poble Xinès, Vicepresident de l'Associació d'Artistes Xinesos i Rector de l'Institut de Pintura de Tianjin. Una llarga corrua de premis en països com Corea, Índia o el Japó avalen la seva carrera artística i el seu nom és altament cotitzat en les subhastes internacionals. Genuí representant del creixent moviment contemporani xinès en les arts plàstiques, He Jiaying està summament preocupat per la revalorització de la pintura tradicional xinesa i per la seva transmissió a les noves generacions .

La seva obra, especialitzada en la miniatura i el minimalisme , transmet un profund encant oriental i és un pont entre les tècniques més contemporànies i el respecte per l’estètica més tradicional. Una mostra única del que l'art xinès contemporani pot aportar al món sense renunciar als seus orígens ni a una història mil·lenària .

L'exposició retrospectiva que es presenta al MEAM és una oportunitat única per a Occident d’apropar-se a l'obra d'un mestre de la pintura xinesa. La primera planta del museu albergarà més de 60 obres, algunes de gran format, i recorrerà totes les èpoques de la seva carrera, des de 1980 fins als nostres dies. S'inaugurarà el 21 de novembre i romandrà oberta fins al 29 de desembre de 2013. Aquesta iniciativa és una primera mostra del que ha de ser una fructífera col·laboració entre la Fundació de les Arts i els Artistes, amb seu al MEAM, i els més moderns representants de la pintura figurativa a la Xina.  

 

Baner-generic-180x180_300x300

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88