Premi_Bonart_1280x150

Exposicions

La fotografia de Ferran Freixa al Tecla Sala

La fotografia de Ferran Freixa al Tecla Sala
bonart l'hospitalet de llobregat - 18/11/13

L’exposició del fotògraf Ferran Freixa (Barcelona, 1950) organitzada pel Centre d’Art Tecla Sala, és la primera retrospectiva dedicada a l’artista que recollirà quaranta anys del seu treball. S’inaugurarà el 27 de novembre a les 19.30 h.

Pacient observador de les llums, les ombres i els matisos, Freixa té el do excepcional de captar i sublimar l’estat de les coses, ja es tracti d’un paisatge, una atmosfera o un espai concret. La poètica i silenciosa obra de l’artista és extremadament refinada i està vinculada a una experiència eminentment autobiogràfica.?La mirada pausada es concentra en escenes ambigües i objectes inerts, als quals dota d’un nou i exquisit sentit vital. Les seves fotografies propicien profundes reflexions estètiques i intel·lectuals en el marc d’un treball artístic complex i aparentment simple. Una de les idees predominants és la seva fascinació pel pas del temps, i les seves imatges ens recorden que la fotografia és, en ella mateixa, una al·legoria de la vida.

Comissariada per Josep Rigol i Antoni Perna l’exposició proposa una rigorosa selecció de 130 fotografies representatives dels seus interessos i de les seves sèries de treballs, amb una entrevista audiovisual de l’artista i documentació complementària.?Totes les obres s’han positivat amb un procés analògic tradicional, a partir de negatius que han estat ampliats en paper baritat de la millor qualitat. L’exposició inclou una quantitat significativa d’obres vintages, realitzades per l’autor fa més de trenta anys, exceptuant un petit número de fotografies que s’han produït especialment per a aquest projecte, sota la supervisió de l’artista, a més d’una important selecció en format digital que l’artista ha treballat en els darrers anys i que es projectaran en forma seqüencial.

Ferran Freixa (Barcelona, 1950) inicia la seva activitat artística amb estudis de dibuix i pintura l'any 1965. El 1969 entra en el món de la fotografia i el disseny gràfic de manera autodidacta i comença a treballar en els camps de la moda, la indústria i la publicitat. A partir del 1978 s'especialitza en la fotografia d'arquitectura i d'interiorisme, col·laborant amb els millors professionals i difonent la seva obra en publicacions nacionals i internacionals. Des del 1973 ha realitzat un gran nombre d'exposicions de les seves fotografies d'autor a galeries i museus d'Europa, dels Estats Units i d'Àsia. La seva obra personal es troba en importants col·leccions artístiques, particulars i públiques.

L'exposició es podrà visitar fins al 25 de maig del 2014.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px