DP_Bonart-1280x150px

Exposicions

L’AECID organitza una exposició itinerant d’il·lustradors

L’AECID organitza una exposició itinerant d’il·lustradors
bonart berlín - 29/11/13

L'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) s'encarregarà de difondre l'obra d'alguns dels més importants il·lustradors espanyols contemporanis a tot el món a través de l'exposició “Il·lustradors Espanyols. #the_color_of_optimism” comisariada per Mario Suárez. La primera parada de la mostra itinerant serà Berlín. La sala d'exposicions de l'ambaixada de la capital alemanya és l'encarregada d'acollir des del 5 de desembre de 2013 al 7 de febrer de 2014 l'exposició formada per 67 obres pertanyents a 28 artistes. Els il·lustradors que componen la mostra són Ricardo Cavolo, Littleisdrawing, Aitor Saraiba, Iván Solbes, Gabriel Moreno, Javier Jubera, Conrad Roset, Paula Bonet, Eva Solano, César Fernández Arias, Paco Roca, Marta Altés, Robert Tirat , María Pascual, Sean Mackaoui, Violeta Lópiz, Óscar de l'Amo, Silvia Prada, Santiago Morilla, Luis Úrculo, Óscar Giménez, Noemí Villamuza, Sonia Polit, Merino, Mikel Casal, Iban Barrenetxea, Raúl Allen i María Simavilla. 
“Il·lustradors Espanyols. #the_color_of_optimism” vol donar a conèixer una generació de joves artistes globals els treballs dels quals són habituals en publicacions nacionals i internacionals tan prestigioses com l'International Herald Tribune, Sunday Estafis, Wall Street Journal, El País, ABC, W allpaper , The Newyork er , Sport Illustrated, Harper’ s Bazaar , Rolling Stone i Playboy; i són requerits per marques comercials com Zara, Kling, Uniqlo, Onitsuka Tiger, Nike o Pull&Bear. A més, publiquen amb algunes de les millors editorials i exposen en galeries i museus. Una generació d'il·lustradors, que a diferència de les anteriors, compta amb el suport i la difusió a escala mundial que proporciona internet a les seves obres. 
La sòlida tradició de la il·lustració a Espanya està assentada en la història de l'Art com una realitat que convergeix en una potent indústria que traspassa l'artístic per arribar a l'editorial. En els anys vuitanta i noranta repunta la il·lustració a Espanya amb noms com a Mariscal o Jordi Labanda, i d'aquí fins a l'actualitat, on els artistes espanyols s'han convertit en referència absoluta en l'ús del llapis a tot el món. 
Per la seva creativitat, el seu control en l'ús del color, la positividad dels seus missatges, la perfecció del traç, l'explosió de sentiments a través del paper i la seva versatilitat, els il·lustradors espanyols són part responsable de l'auge i explosió universal que viu el dibuix com a indústria i com a corrent creatiu de l'art contemporani. Només el sector del llibre infantil va sumar 20 milions d'euros en exportacions a Espanya durant el 2010.

A la imatge, "Musa" de Conrad Roset.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...