Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Manuel Franquelo a la Galeria Marlborough de Barcelona

Manuel Franquelo a la Galeria Marlborough de Barcelona
bonart barcelona - 25/09/19

La Galeria Marlborough acull la primera exposició de Manuel Franquelo a Barcelona. La mostra Coses en una habitació: una etnografia de l’insignificant comptarà amb les peces fotogràfiques de gran format d'aquest projecte en curs que han estat presentades amb anterioritat a la Marlborough de Nova York, Madrid i  Londres.

Les fotografies d'aquesta sèrie, impreses a rigorosa mida natural i de caire hiperreal, són un inventari de les coses acumulades al llarg dels anys en els racons d'un espai habitat per l'artista. En les peces d'aquest cicle, Franquelo articula temes rellevants de l'estètica quotidiana. Des de la forma de relacionar-nos amb les coses i especular sobre les seves impenetrables maneres d'existir, fins allò que Paul Virilio i George Perec englobaven sota la categoria del “infra ordinari” , és a dir: tot el que a causa de la seva obvietat o insignificança queda fora del camp habitual de la percepció humana.

Manuel Franquelo (Màlaga 1953), va cursar estudis d'enginyeria i belles arts en la Universitat Complutense de Madrid. Va començar la seva carrera pintant, durant un període de deu anys, un conjunt de deu exquisides i enigmàtiques naturaleses mortes hiperrealistes. En els anys noranta, es va interessar en projectes que utilitzen pràctiques preses de l'enginyeria i de la fotografia científica.

A la imatge, detall de la peça Things in a room de Manuel Franquelo.

BANNERS BONART_180x180banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90