download

Notícies

L’arquitecte Agàpit Borràs tanca el cicle “Els dijous de la Nau Gaudí”

L’arquitecte Agàpit Borràs tanca el cicle “Els dijous de la Nau Gaudí”
bonart mataró - 09/12/13

Agàpit Borràs, arquitecte especialitzat en urbanisme i escultor d’origen mataroní, tancarà el dia 12 desembre a les 19.30 h. el cicle “Els Dijous de la Nau Gaudí” amb una conferència sobre “El Jove Gaudí” a la Nau Gaudí de Mataró. El conferenciant, que a més de parlar sobre l’arquitecte en la seva primera etapa professional té previst fer una cloenda del cicle amb una relació de conclusions sobre el mateix, ha sigut convidat pel  Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat.

Aquesta és la quarta conferència d’un cicle que ha comptat amb l’historiador i expert en art Francesc Fontbona, que va protagonitzar la xerrada “Gaudí al detall”, desvetllant aspectes i anècdotes inèdites de l’arquitecte; amb en Jordi Barbany, representant de la tercera generació d’una família d’artesans picapedrers catalans que va parlar sobre “Gaudí i els artesans” una de les vessants menys conegudes de l’arquitecte; i amb Daniel Giralt-Miracle, crític, historiador de l’art i l’arquitectura, i especialista en Gaudí (i actual comissari de les celebracions de l’Any “Gaudí Mataró 130”, qui va dedicar la seva sessió al tema “Gaudí i els seus col·laboradors”, oferint una nova perspectiva del personatge, habitualment conegut  per ser un creador individualista.

La propera conferència d’Agàpit Borràs tancarà així un cicle dedicat  a l’arquitecte que fa 130 anys va construir a Mataró el seu primer edifici -únic al món- i que va ser restaurat l’any 2002 per l’arquitecte mataroní Manuel Brullet. L’activitat s’emmarca dins de la celebració de les efemèrides dels tres edificis de Mataró construïts per arquitectes destacats internacionalment, que a més de la nau construïda per l’Antoni Gaudí fa 130 anys, són: el Mercat del Rengle, que compleix 120 anys, obra de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch,  i l’edifici de La Presó, de l’arquitecte Elies Rogent, que celebra el seu 150è aniversari. Els principis arquitectònics definidors d’aquests tres edificis van ser després desenvolupats pels mateixos arquitectes al llarg de la seva trajectòria professional, inspirant també altres arquitectures de l’època. Totes les activitats que formen part d’aquesta celebració estan organitzades per l’Ajuntament de Mataró, el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, i les Biblioteques de Mataró.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Eude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal