FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"El Somni de la Raó" explora la influència de Goya en l'art contemporani

bonart madrid - 25/09/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Impremta Pages - banner-180x178
Fernán Gomez. Centre Cultural de la Vila acull, fins al 24 de novembre, El Somni de la Raó, mostra que explora la influència que encara a dia d'avui Goya exerceix en l'art contemporani, amb obres d'autors des dels anys 60 del segle XX fins a l' actualitat. Comissariada per Oliva Maria Rubio, directora artística de La Fàbrica, la mostra fa una indagació en la gran influència que la figura de Goya continua exercint en l'art del nostre temps, centrant-se en el marc temporal que va des dels anys 60 fins als nostres dies.

L'any 2019 es commemoren 200 anys des que Francisco de Goya comencés a pintar en dues sales de la Quinta del sordo, propietat que va comprar aquest any pròxima al riu Manzanares, les anomenades Pintures negres, que es poden veure al Museu del Prado.

Els Desastres de la guerra, les Pintures negres, els Capritxos, els Disbarats són abordats pels artistes unes vegades de forma directa, altres vetllada. Són recurrents, el gos semihundido i Saturn de les Pintures negres. En alguns casos, els artistes han treballat sobre estampes o pintures concretes, en altres la influència en l'estil és evident, encara que no al·ludeixin directament a cap de les seves obres.

Antonio Saura, Darío Villalba, Equipo Crónica, Zoran Music, Robert Longo, Yasumasa Morimura, William Kentridge, Simon Edmondson, Carmen Calvo, Rogelio López Cuenca, Cristina Lucas, Pilar Albarracín, Jorge Galindo, Daniel Canogar, Dora Longo, Fernando Sánchez Castillo, Eva Lootz, Antoni Muntadas, Alfredo Jaar són alguns dels artistes que participen en aquesta exposició multidisciplinar que compta amb pintura, escultura, fotografia, gravat, instal·lacions, videoinstal·lacions i audiovisuals.

L'exposició es desenvolupa en diversos apartats, tenint en compte la influència de Goya a l'obra dels respectius artistes, i seguint el rastre dels seus grans cicles temàtics: Les Pintures negres; Els Desastres de la guerra; els Caprichos; els Disbarats.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner