canal-mnactec-1280-150

Exposicions

“Les dues cares de l’informalisme” al Nagasaki Prefectural Art Museum

“Les dues cares de l’informalisme” al Nagasaki Prefectural Art Museum
bonart nagasaki - 15/01/14

Després del seu pas pel National Museum of Western Art de Tòquio, l'exposició Dins i fora. Les dues cares de l'Informalisme espanyol en la Col·lecció del Museu Reina Sofia, organitzada pel Museu Reina Sofia i Acció Cultural Espanyola (AC/I) amb motiu de l'Any Dual Espanya-Japó, es podrà veure a partir del 17 de gener i fins al 9 de març de 2014 en el Nagasaki Prefectural Art Museum.

L'Any Dual Espanya-Japó, que se celebra des de juny de 2013 i fins a juliol de 2014, commemora el 400 aniversari de l'establiment de relacions bilaterals entre ambdós països després de l'arribada a Espanya, eñ 1614, de la primera delegació diplomàtica nipona, coneguda com l'Ambaixada Keicho. Amb aquest motiu, AC/I ha organitzat diversos projectes per donar a conèixer als japonesos els creadors espanyols més contemporanis i impulsar l'enteniment mutu i obrir nous horitzons de col·laboració.

Un d'aquests projectes és aquesta mostra que recull 9 pintures ?de les 14 que es van poder veure a Tòquio? de quatre dels artistes més significatius de l'Informalisme espanyol: Antonio Saura (Osca, 1930), Antoni Tàpies (Barcelona 1923), José Guerrero (Granada, 1914) i Esteban Vicente (Turégano, 1903). Aquest corrent destaca tant per la seva significació històrica com per la importància que suposa en la seva època per a la recuperació de l'esperit d'avantguarda dins de l'art espanyol.

A la imatge, detall de "La gran muchedumbre" d'Antonio Saura. 

Limit_obert_Bonart_180x180 pxthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88