JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

El Museu de Cervera es converteix en plató cinematogràfic

El Museu de Cervera es converteix en plató cinematogràfic
bonart cervera - 15/01/14

El Museu de Cervera, en ocasió de la celebració del tricentenari dels fets de 1714 està preparant un seguit d’actuacions que tenen l’edifici de la Universitat com a protagonista indiscutible. Entre molts dels actes previstos, el Museu es convertirà en centre de recepció dels visitants de la Ruta 1714 amb la instal·lació d’un àmbit expositiu de context històric de la ciutat de Cervera dins els fets bèl·lics que van marcar la història del nostre país i, també, la història de la nostra ciutat.

Aquest espai expositiu inclourà la projecció d’un curtmetratge dramatitzat que intenta donar les claus necessàries per entendre el perquè de la Universitat de Cervera. L’arribada d’un viatger anglès que visita la nostra ciutat i que es pregunta sobre la construcció d’aquest monumental edifici marca l’inici d’un recorregut que ens portarà per diferents indrets de la mà de personatges històrics com el Marquès de Capmany, Josep de Vega, el canceller Ramon Llàtzer de Dou i un anònim estudiant o la tavernera coneguda com a Nasa Tabaco.

El rodatge se situa en un fred dia del mes de gener de 1825 i es desenvolupa en diferents escenaris de la ciutat: des de la pròpia Casa Museu Duran i Sanpere, que simularà la casa de Josep de Vega, escenari de nombroses discussions polítiques sobre la Universitat, el seu origen i la seva permanència a Cervera a la Casa Dalmases, una casa senyorial amb aires de palau que convertirà el seu saló principal, en la sala dels retrats reials de la Paeria de Cervera i, el seu menjador, i només per aquesta ocasió, en la coneguda taverna de la Nasa Tabaco, refugi d’estudiants i  cerverins de l’època. L’església parroquial de Santa Maria serà un altre dels escenaris escollits, amb la capella del Santíssim Misteri culminant l’acció i, per últim, i com a protagonista d’excepció la Universitat de Cervera, amb un recorregut pels seus patis i interiors, servirà de marc incomparable per satisfer la curiositat del viatger i dels espectadors.

Per aquest motiu que el Museu restarà tancat al públic durant tot el cap de setmana en què tindrà lloc el rodatge (18 i 19 de gener de 2014).

 

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1Eude, generic

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px