BONART_1280x150

Exposicions

Antoni Muntadas i Enric Franch al Nivell Zero de la Fundació Suñol

Antoni Muntadas i Enric Franch al Nivell Zero de la Fundació Suñol
bonart barcelona - 16/01/14

Del 17 de gener al 22 de març es pot veure al Nivell Zero de la Fundació Suñol del carrer Rosselló, 240 de Barcelona Acte 28: Muntadas/Franch, dispositus d’exposició que girarà al voltant de les múltiples col·laboracions que Antoni Muntadas (art) i Enric Franch (disseny) han dut a terme al llarg de quasi trenta anys. La mostra parteix d’una reflexió sobre la forma expositiva i ens permetrà aproximar-nos a la relació entre l’artista i el dissenyador d’una exposició, i entre les obres i l’espai expositiu. En aquesta línia, es presentaran diversos projectes que aquests autors han realitzat conjuntament des de 1985.

El recorregut d’aquesta presentació de projectes evidencia una relació dialèctica entre l’autor i el dissenyador, i l’artista i el museògraf, i mostra els mecanismes i condicionaments del fet expositiu d’onze projectes d’Antoni Muntadas en els processos de producció dels quals ha treballat, totalment o de forma parcial, amb Enric Franch.

Aquesta exposició ens permetrà reflexionar, entre altres qüestions, sobre la dificultat de mostrar la producció contemporània i, per extensió, sobre la complexitat d’establir un diàleg entre el treball artístic i la recepció del públic. Així mateix, aborda la idea de col·laboració, tant tècnica com conceptual, en el procés de producció de la pràctica artística i de l’exposició.

Per això, es presentaran onze projectes que mostren varies tipologies de participació i resolució del plantejament expositiu. Les solucions consensuades entre els dos autors serveixen, en el diferents casos, per facilitar tant l’experiència de la lectura artística com la comunicació de l’obra i la seva presentació.

Dos dels onze projectes es presentaran de forma més detallada, a través dels documents de treball generats durant el procés de producció de les exposicions en les que Muntadas i Franch han col·laborat.

Aquesta és, doncs, una bona ocasió per analitzar onze casos de complicitats entre l’art i el disseny, i per posar de manifest les necessàries etapes processuals de recerca i de posterior producció i realització dels dispositius d’exposició.

A la imatge, Antoni Muntadas i Enric Franch durant el montatge de Between the frames: The Forum. MACBA Barcelona, 2011.

Baner-generic-180x180_Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1