Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Drawing Center acull una exposició de dibuixos de Ferran Adrià

bonart nova york - 20/01/14

El Drawing Center de Nova York, l’únic centre dels Estats Units que es focalitza exclusivament en l’exposició de dibuixos històrics i contemporanis, acollirà una mostra sobre el procés creatiu del xef català més internacional. ‘Ferran Adrià: Notes on Creativity’ vol mostrar al públic el procés creatiu del fundador d’ElBulli a través dels seus dibuixos, notes i fotografies fetes al restaurant de Cala Montjoi.

Aquesta exposició vol traçar de les innovadores idees intel·lectuals i filosòfiques d’Adrià sobre la gastronomia, que han canviat per sempre la nostra manera d’entendre el menjar. Aquestes idees es presentaran com a gràfics de paret, imatges emmarcades, i material efímer relacionat amb elles. Un cub mostrarà imatges a gran escala de la cuina d’ElBulli. Al voltant, una sèrie de vitrines mostraran una selecció de llibretes i esbossos sobre la creació de menús, taxonomies de productes i notes personals; esbossos arquitectònics de la seu d’ElBulli Foundation; reproducció de plats amb plastilina i dibuixos de prototips de diferents utensilis de cuina.

La mostra, comissariada per Brett Litman, s’exposarà al Drawing Center de Nova York des del 25 de gener fins al 28 de febrer i s’acompanyarà d’un catàleg que ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

A la imatge, Ferran Adrià al Palau Robert de Barcelona.

Paral·lelament a la mostra s’han organitzat diverses activitats, entre les quals destaca la projecció de Documenting Documenta, sobre la participació del xef català a la Dokumenta12 i l’estrena del film 1846, produït pel Drawing Center in que mostra imatges de cadascun dels plats que Adrià servia a ElBulli. Així mateix, Ferran Adrià participarà en una conversa amb Dan Barber, xef i copropietari del restaurant Blue Hill, que tindrà lloc el 23 de gener al New Museum, i en una visita guiada amb el comissari de la mostra el dia 25, quan obri les portes al públic.

 "Ferran Adrià: Notes on Creativity" es podrà veure també al MOCA de Cleveland el proper mes de setembre.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Eude, generic

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px