Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Museu Thyssen prepara una exposició de Darío de Regoyos (1857-1913)

El Museu Thyssen prepara una exposició de Darío de Regoyos (1857-1913)
bonart madrid - 21/01/14

El Museu Thyssen-Bornesmiza de Madrid presenta del 18 de febrer a l’1 de juny del 2014 una exposició sobre Darío de Regoyos (1857-1913). Organitzada en ocasió del centenari de la seva mort, aquesta exposició presenta una àmplia retrospectiva de la trajectòria artística de Darío de Regoyos (1857-1913), principal representant espanyol de l'impressionisme, amb més de cent obres que mostren les diverses formes d'expressió, els interessos temàtics i l'evolució estètica de tota la seva carrera.

L'originalitat cromàtica i l'audaç representació dels fenòmens lumínics i atmosfèrics fan dels paisatges de Regoyos un dels episodis més innovadors del panorama artístic espanyol del moment. D'altra banda, la seva primerenca relació amb pintors, músics i literats belgues i francesos, i la seva activa participació en els cercles artístics d'avantguarda, configuren el perfil més internacional de la pintura espanyola de finals del segle XIX. Com a contrapunt, les obres que mostren la "Espanya negra", recollint la tradició cultural espanyola més ombrívola.

L'exposició, comisariada per Juan San Nicolás, està produïda pel Museu de Belles arts de Bilbao amb la col·laboració del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i el Museu Carmen Thyssen de Màlaga, on viatjarà posteriorment una versió una mica més reduïda. Els tres museus han contribuït amb peces destacades de les seves respectives col·leccions, a les quals s'han sumat altres institucions rellevants, com els Musées Royaux donis Beaux-Arts de Belgique, el Musée d'Orsay, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i el Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia, entre uns altres, així com nombroses col·leccions particulars. 

A la imatge, "Plaça a Segovia", 1882 de Darío de Regoyos. Museu Belles Arts de Bilbao.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1