BONART_1280x150

Exposicions

Panos Mitsopoulos presenta "Gàbies refugi" a la Fundació Valvi

Panos Mitsopoulos presenta \
bonart girona - 28/01/14

La Fundació Valvi de Girona presenta Gàbies refugi de Panos Mitsopoulos (Itea, Grècia) un creador contemporani que s’expressa amb la pintura, el gravat, el vídeo i amb objectes tridimensionals.

Tots aquests mitjans li permeten transmetre un missatge clar. El treball de Panos expressa la resistència i la inestabilitat inherent a cada fase de transició o canvi. El paradoxal sentiment de sentir-se lliure en una gàbia. 

La Fundació Valvi presenta l’obra d’aquest artista grec, guanyador de la XV Beca de Primavera de l’Escala, en una mostra titulada Gàbies refugi.

En aquesta exposició, Panos Mitsopoulos  presenta el seu treball sobre aquest tema, que repassa les seves obres dels últims deu anys.

Mitsopoulos compara la vida d’un canari en una gàbia amb la vida de l’home en la metròpoli contemporània. En la seva obra, Panos Mitsopoulos intenta reflectir una realitat: la de l’home que no vol o que no s’atreveix a exercir la seva llibertat.

“Al llarg de la nostra vida, vivim en fases constants de transició i canvi; llavors, la sensació de llibertat i la inestabilitat ens porten a refusar o no els nostres anhels de llibertat. L’home es crea les seves pròpies gàbies a mida, i perd d’aquesta manera el desig d’explorar el món exterior”, explica Panos Mitsopoulos.

A l’exposició se’ns mostren canaris engabiats en diferents habitacles, uns són atractius i delicats (de fil de coure o cotó), d’altres són construccions fortes o bé estan trencades, i suggereixen un va intent d’escapatòria.

Les gàbies són una comparació amb els convencionalismes i les restriccions socials de la nostra vida quotidiana, que, segons Mitsopoulos, és com un escenari. “És un espai tancat en què juguem el nostre paper. De vegades, aquest espai està delimitat per barres, de vegades no ho està. És com una gàbia acollidora, la porta de la qual està oberta.”

L’exposició es podrà visitar fins al 7 de febrer del 2014.

Eude, genericcanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px