Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Les galeries d’art catalanes lliuren els Premis GAC 2014

Les galeries d’art catalanes lliuren els Premis GAC 2014
bonart barcelona - 28/01/14

S’han lliurat els Premis GAC 2014 – VII Nit del Galerisme, que tenen com a objectiu potenciar el paper difusor i emprenedor de les galeries d'art de Catalunya i posicionar-les com un element fonamental del mercat artístic i de la promoció dels artistes. En l'acte, que s’ha celebrat al MACBA, el pintor Alfons Borrell ha rebut el Premi Honorífic GAC – Fundació Banc Sabadell en reconeixement a la seva trajectòria.

Els Premis GAC 2014 han congregat al voltant de 300 personalitats del món de la cultura, en una nit que, al llarg de les seves sis edicions anteriors, s'ha convertit en una destacada cita anual del sector.

Organitzats per les tres associacions de galeries d’art de Catalunya (el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, l’Associació Art Catalunya i l’Associació Art Barcelona), els Premis GAC van néixer fa set anys amb la missió de reconèixer i potenciar el paper difusor de l'art i els artistes que exerceixen les galeries catalanes com a agents de promoció i consolidació del mercat artístic, tant a nivell nacional com internacional.

Els premis són una cita anual amb tots els sectors de la cultura en favor de la projecció de l’art i del galerisme com a sector de referència i de gran importància a la societat i compten amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) i el Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), així com amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell, qui donarà nom al Premi Honorífic des d’ara i en els propers anys, i la col·laboració de DKV.

El comitè organitzador dels Premis GAC està format per representants de les tres associacions de galeristes d’art de Catalunya: Joan de Muga (Associació Art Barcelona), Antoni Pinyol Pinyol (Associació Art Catalunya), Victòria Cortina i Pepa Quinteiro (Gremi de Galeries d’Art de Catalunya), i presidit per Ramon Sicart (Gremi de Galeries d’Art de Catalunya).

El jurat, que es renova cada any, ha estat format per membres destacats de la cultura. Aquesta edició ha comptat amb la crítica Anna Maria Guasch i Ferrer, que ha exercit de presidenta; Emilio Álvarez (Galeria Àngels Barcelona); Jordi Barnadas (Galeria Jordi Barnadas); Àngels de la Mota (Galeria Estrany de la Mota); Susanna Gibert (Espai G d’Art); Bernardo Laniado-Romero (Museu Picasso); Martina Millà (Fundació Joan Miró); Rosa María Ricomà (Museu d’Art Modern de Tarragona); i els col·leccionistes Andreu Rodríguez i José Angel Sanz Esquide.

En aquesta edició s’ha incorporat un premi per reconèixer a la galeria internacional per la seva trajectòria, amb el que son vuit els guardons que s’entreguen. A més, enguany el premi a l’artista jove per la millor exposició en galeria compta amb el patrocini de DKV, que comprarà una obra de l’artista premiat d’import igual o superior als 3.000 euros.

Els guanyadors d’aquesta edició són: Premi a la galeria nacional per la seva trajectòria: Palma Dotze; premi a la galeria internacional per la seva trajectòria: Galerie Lelong ; premi al col·leccionisme: Harold Berg; premi a la crítica: Jaume Vidal Biosca, Montse Frisach i Maria Palau (El Punt Avui); premi a la galeria jove per la seva projecció internacional: Maisterravalbuena; premi al comissariat: Grup comissariat de la exposició Dalí a París: Comissari general Jean-Hubert Martin (Centre Pompidou); co-comissaris: Montser Aguer (Fundació Gala-Salvador Dalí), Jean-Michel Bouhours (Centre Pompidou) i Thierry Dufrêne (Centre Pompidou); premi al mitjà de comunicació: Artiga i premi GAC – DKV a l’artista jove per la millor exposició en galeria: Nuria Güell – adn galeria.

Els Premis GAC – VII Nit del Galerisme reten homenatge al pintor Alfons Borrell en reconeixement a la seva trajectòria i el seu paper clau en la difusió de l’art. La Fundació Banc Sabadell, patrocinadora dels premis des dels seus inicis, s’ha sumat en aquesta edició al premi honorífic al que donarà nom els propers anys.

A les imatges, a dalt, els guardonats; a sota, Josep Santacreu, conseller delegat de DKV amb Núria Güell; Maria Palau, Jaume Vidal i Montse Frisach d'El Punt-Avui amb Albert Gran i Ramon Sicart, Alfons Borrell i Miquel Molins.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px