GA_Online_BONART_1280X150

Convocatòries

Es convoca la dinovena edició de la Biennal d’Art Contemporani Català 2014

bonart sant cugat del vallès - 31/01/14

La Galeria Canals i el Museu de Sant Cugat han donat a conèixer les bases de la dinovena edició de la Biennal d’Art Contemporani Català:

1. Hi poden participar tots els artistes de les arts visuals residents i empadronats a Catalunya, nascuts a partir del gener de 1978. No hi poden participar els artistes que hagin participat en les dues últimes edicions de la Biennal.

2. El tema, la tècnica i el procediment són lliures. En tractar-se d’una exposició itinerant, les obres no han d’excedir els 200 x 200 cm., en el cas de les obres bidimensionals i de 100 kg. de pes les tridimensionals i d’altres formats, inclòs l’embalatge. 

3. Les obres seleccionades s’exposen a Sant Cugat del 9 d’abril al 29 de juny de 2014 al Museu del Tapís Contemporani – Casa Aymat, i seguidament, a diferents ciutats de Catalunya, de forma itinerant.

4. La inscripció és gratuïta.

5. Els artistes seleccionats rebran 200 euros, com ajut per la producció de l’obra.

6. S’ha de presentar un dossier en un únic arxiu, en format PDF amb: Un mínim de sis fotografies –d’alta qualitat- d’obres diferents i inèdites, en color, que l’artista pretén presentar per aquesta biennal, i realitzades dins l’últim any, però que no hagin  estat seleccionades ni premiades en cap altre certamen. Cada fotografia haurà d’anar acompanyada d’una fitxa tècnica de l’obra: títol, tècnica, suport, mides, any de realització i si cal, comentaris addicionals. Currículum artístic. Dades personals de l’artista: adreça actual –nom, carrer, Cp i població-,  telèfon mòbil, adreça de correu electrònic. Una fotocòpia del DNI o d’altre document acreditatiu. Els no nascuts a Catalunya, han de presentar fotocòpia d’empadronament a la població corresponent de  Catalunya. Declaració escrita de l’artista, on hi consti que les obres que presenta no han participat en cap altre concurs.Tots aquests documents són imprescindibles per a optar a la participació en la Biennal.

7. Aquest dossier s’ha d’enviar en un únic arxiu, en format PDF a l’adreça de correu electrònic biennal2014@canals-art.com La recepció de dossiers finalitza a les 24 h. del dia 21 de març de 2014. Per a qualsevol consulta relativa a l’enviament del dossier, adreçar-se al telèfon de la galeria els dilluns de 17 a 20 h.

8. El jurat de selecció està format per: Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Ricard Planas, director de la revista Bonart de Girona; Arnau Puig, crític d’art, historiador i filòsof; doctora Mar Redondo, Vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona;  i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus.

9. Entre les fotografies rebudes en els dossiers, el jurat seleccionarà les obres que formaran part de la XIX Biennal d’Art Contemporani Català. Les decisions del jurat són inapel·lables. 

10. Els autors seleccionats per a participar en la XIX Biennal hauran d’aportar l’embalatge adient a les característiques de la peça i la naturalesa itinerant de la biennal. Alhora, si les obres han de tenir un muntatge específic, s’acompanyaran amb una fotografia o croquis model de com han d’anar muntades, o bé s’adjuntaran les corresponents instruccions per realitzar-ne la correcta col·locació.

11. La presentació de les obres, implica la cessió gratuïta a favor de Canals-Galeria d’Art, durant el termini de duració de la Biennal i dels drets de reproducció.

12. Els participants es responsabilitzen que no hi hagi drets de tercers sobre les obres presentades, així mateix, que no es puguin fer reclamacions de drets d’imatge.

El director de la Biennal, Josep Canals ha manifestat que "estem en uns moments molt difícils, on el més normal és anar tancant portes i de continuar així, enfonsem el país. Nosaltres som dels que no hem volgut caure en el desànim, tot i que ens costa molt mantenir-nos drets. L’enginy col·lectiu farà possible la dinovena edició de la Biennal, això sí, amb els recursos mínims econòmics i el màxim entusiasme del jurat i de la gent ferma del país, que creu en la força de l’art jove per sortir de la crisi. A partir d’ara, i amb les darreres tecnologies existents, la Biennal d’Art Contemporani Català 2014 es posa en marxa, fent servir totes les noves tecnologies a l’abast". Ha afegit que "l'’any 2014 és un any simbòlic per a la recuperació del nostre país, amb l’esforç de tots vosaltres, farem la millor Biennal.". També ha volgut deixar clar que "si hi ha algun indret on els pot interessar acollir la biennal, sapigueu que a partir del mes de juliol tenim el calendari itinerant lliure".

A la imatge, obra de Laura López participant en la passada edició de la Biennal.

 

 

Picasso convida_180 x 180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88