Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

Ken Matsubara presenta “Repetition” a Rafael Pérez Hernando

Ken Matsubara presenta “Repetition” a Rafael Pérez Hernando
bonart madrid - 12/02/14
Del 2 de febrer al 9 de març es pot veure l'exposició 'Repetition' de l'artista japonès Ken Matsubara a la galeria Rafael Perez Hernando del carrer Orellana, 18 de Madrid. Aquesta serà la segona vegada que es pot veure l'obra d'aquest artista a l'estat espanyol, amb una exposició molt especial en què els records i la memòria seran els protagonistes.

'Repetition' consta de diferents videoinstal·lacions que giren al voltant del concepte de repetició i memòria que tant han marcat l'artista. Els objectes que formen part de l'exposició personifiquen records precisos que interpel·len la memòria tant col·lectiva com personal de l'artista. Per a cada un d'aquests objectes Matsubara ha creat una vídeo-creació, amb fotografies i vídeos, que finalment es projecten dins de l'objecte qüestió. Per a l'artista el format audiovisual té la capacitat de capturar aquest moviment de fluctuació que remet als objectes retrobats. El conjunt de les obres exposades fan d'ella una exposició íntima i personal.

'Repetition', el títol de l'exposició, neix d'aquesta intensa sensació que el filòsof danès Soren Kierkegaard descrivia ja en el seu llibre La repetició: “... tota la vida és una repetició “. De la mateixa manera, per a Plató l'univers és la imatge repetida, reflectida i disminuida, del món de les idees. Tota una declaració d'intencions que li serveix a Ken Matsubara per mostrar que la repetició i el record constitueixen el mateix moviment, però en sentit contrari. Perquè el que es recorda és una cosa que va ser, i com a tal es repeteix en sentit retroactiu.
4_11_BonartCultural_180x180px_OK_29novLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...