canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Navarro Vives presenta "Evanescències en el silenci" a la Galeria Manuel Barbié

Navarro Vives presenta \
bonart barcelona - 13/02/14

Josep Navarro Vives exhibeix la seva obra més recent en la Galeria Manuel Barbié de Barcelona. L'exposició, titulada Evanescències en el silenci, presenta els últims treballs realitzats per l'artista català: un nou gir en la seva incansable exploració creativa. La inauguració tindrà lloc el 27 de febrer a les 19 h.

L'obra de Josep Navarro Vives (Catelsarrasin, França 1931) s'ha desenvolupat en l'informalisme, l'abstracció, el cientisme òptic o la figuració. La seva trajectòria artística i les seves creacions han destacat sempre per la llibertat i independència al llenguatge artístic dominant del moment. Cada etapa en l'obra de Navarro suposa una transició, una progressiva evolució en la recerca d'un llenguatge formal que transmeti la visió de l'artista. Un procés que ha estat imparable i constant des dels anys cinquanta fins al present amb evanescències en el Silenci.
“La seva investigació actual, la qual arriba a declinar una espècie d'abstracció implícita en la mateixa articulació d'una matèria figurativa visionària, encara més, imaginària per la seva important incandescència cromàtica de la mateixa ombra, per la immanent angoixa del seu expansiu alè còsmic”, escriu Toni Toniato, professor i crític d'art, en el catàleg de l'exposició. Evanescències en el silenci ens mostra les ressonants evanescències d'una matèria pictòrica, decantada al límit d'una extrema visibilitat lírica, on emergeixen les profunditats de l'ànima.
Una pintura que, com escriu Toniato, “no necessita recórrer a evocacions enigmàtiques, simbologies o climes onírics, per emanar una atracció que no deixa de molestar l'ànima, precisament per la seva arcana nocturna bellesa, pels presagis d'una destrucció imminent del món”.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px