download

Convocatòries

Segona edició del Premi Internacional Costa Brava de Còmic

Segona edició del Premi Internacional Costa Brava de Còmic
bonart torroella de montgrí - 15/02/14

La segona edició del Premi Internacional Costa Brava de Còmic tindrà una dotació de 20.000 euros. El Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí-l’Estartit i l’empresa Panini, especialitzada en cromos i còmic, potencien de manera decidida aquest premi, que en la seva primera edició va rebre més de quaranta treballs procedents de països com ara Itàlia, Alemanya, Mèxic, Holanda, l’Argentina i els estats francès i espanyol. L’obra Ocupante, del guionista Andreu Martín, el dibuixant Jorge Jacobo Navarro i el colorista Carlos Ruano, va ser la guanyadora. Enguany, els originals es podran presentar de l’1 de febrer al 15 d’abril del 2014. El nom del guanyador se sabrà el dia 8 de maig. El premi s’inclou en el Festival de Còmic de Torroella, que es convoca cada dos anys i que té prevista la celebració de la seva vuitena edició del 20 al 22 de juny del 2014. La historieta guanyadora serà publicada en català, castellà, italià, francès, alemany i anglès. La temàtica de les historietes és lliure. Les historietes hauran de tenir 64 pàgines i s’han de presentar acabades i retolades en català, castellà, alemany, francès, italià o anglès.

L’acte de presentació del premi va ser apadrinat pels dibuixants Cels Piñol, Xavier Carrasco i Nacho Fernández. Posteriorment, també ha rebut el suport de Tirso Cons, Kenny Ruiz i Iñaki Miranda, de diversos autors i dibuixants i de l’Associació Espanyola d’Amics del Còmic (AEAC), organitzadors del Saló Internacional del Tebeo de Madrid-Expocómic. En la presentació del Saló Expocómic 2013, els organitzadors d’aquest esdeveniment van anunciar que el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han estat guardonats amb el premi Madroño 2013 per la seva tasca com a impulsors, juntament amb Panini España, del premi Costa Brava de còmic. 

A la imatge, Ramon Ramos, president del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, durant la seva intervenció en la presentació del premi a Madrid. (Foto Miguel A. Muñoz).

JP_Bonart-180x180-Online_Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1