Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Fran Martí presenta "Etiòpia, entre el somni i la realitat" a Out of Àfrica

Fran Martí presenta \
bonart sitges - 20/02/14

Del 26 de febrer al 30 de març del 2014, la galeria Out of Africa de Sitges presenta Etiòpia, entre el somni i la realitat, un assaig fotogràfic de l’artista Fran Martí (Barcelona).

La mostra aborda com a temàtica la forma de vida i l’estètica de les tribus del sud d’Etiòpia (la vall d’Omo), algunes de les quals estan en risc d’extinció. En aquest assaig, l’autenticitat d’allò ancestral contrasta amb tècniques d’il·luminació artificial, les quals transmeten un aire irreal per commoure i pertorbar. Rostres tristos però alhora orgullosos, reflecteixen aquesta situació d’invasió i abandonament.

Fran Martí ha realitzat l’assaig fotogràfic en dos viatges a Etiòpia. El primer, durant 24 dies, l’estiu del 2011, i el segon, juntament amb el fotògraf Juan Manel Castro Prieto, durant 16 dies el mes de novembre del 2012. Van sortir de la capital, Addis Abeba, cap a Arbamic i van recórrer després Dorze, Chamo Lake, Jinka, Mago National, Karo Kortcho, Dimeka, Turmi, Oromorate i Konso.

La vall d’Omo és el territori dels ferotges Mursi i els seus adornaments bucals; dels Hamer i les seves dones trenades de color ocre; dels Karo i les seves pintures inquietants; de les dones Erbore i els seus collars, i dels Dorze i les seves fascinants cases elefant, anomenades així per la seva aparença.

A la imatge, detall de Joves de la tribu Karo amb decoració floral, de Fran Martí.

JP_Bonart-180x180-Online_Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88