Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Cinquena edició de la col·lectiva Empordoneses

Cinquena edició de la col·lectiva Empordoneses
bonart figueres - 21/02/14

Empordoneses vol somriure als temps difícils. El certamen artístic figuerenc, com ja ha fet en les darreres edicions, proposa per al 2014 una temàtica propera a la realitat social actual, que serveixi d'inspiració per a la creació artística més avantguardista. L'edició d’Empordoneses d’aquest any pretén imposar l'optimisme en aquest moment de crisi, per tal que fixem la nostra mirada en aquelles petites coses que ens fan feliços. En un moment de pessimisme i preocupació, Empordoneses pretén abraçar idees positives, alegres i humorístiques, que es reflecteixin en l'obrad'un gran nombre d'artistes procedents de les més variades disciplines artístiques (pintura, escultura, instal·lació, fotografia, performance, poesia, música,..).

Seguint l’estela dels darrers anys, Empordoneses 2014 omplirà d'art i optimisme diferents espais de la ciutat de Figueres del 21 de febrer a finals de març. Un gran nombre de comerços de la ciutat es convertiran durant més d’un mes en un aparador literari que reflectirà paraules d’optimisme i felicitat, inspirades pels mateixos habitants de Figueres. Aquests fragments literaris es combinaran amb mostres artístiques ubicades en diferents espais de la ciutat, com el Consell Comarcal, Museu del Joguet, Casa Empordà, l’Aljub, Cafè del Tints, Cafè Dalícatessen o la Biblioteca. Conscients del poder terapèutic i evocador de l’art, els organitzadors de la mostra busquen involucrar els ciutadans en una aposta clara per l’optimisme, que converteixi la ciutat en un escenari viu ple d’inspiració.

Amb la voluntat d'apropar la sensibilitat artística també als més joves, els centres educatius interessats han participat en el certamen amb les obres creades pels seus alumnes. D’aquesta manera, i com ja s’ha fet en les darreres edicions, Empordoneses serà l’eix vehicular de les propostes dels més menuts, que sempre mostren una gran sensibilitat artística i una interessant visió de la problemàtica que entranyen els temps actuals.

A la imatge, detall d’una obra de Pilar Farrés.

inclassificablescanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px