BONART_1280x150

Convocatòries

Arregi, Fernández i Pachón guanyen el IX Premi Arcomadrid/Beep d’art electrònic

Arregi, Fernández i Pachón guanyen el IX Premi Arcomadrid/Beep d’art electrònic
bonart madrid - 22/02/14

Per primera vegada en els seus nou anys d'història, el jurat del Premi ARCOmadrid/BEEP d'Art Electrònic ha decidit atorgar de forma excepcional tres primers premis a tres obres que, com en passades edicions, passaran a formar part de la Col·lecció BEEP. Les obres guanyadores són: Manu Arregi “Exercicis de mesurament sobre el moviment amanerats de les mans”. Galeria Espai Mínimo. Manuel Fernández “On Kawara Estafi Machine”. Galeria Moisés Pérez d'Albéniz. Andrés Pachón “Tropologías II (de l'arxiu del Dr. Ripoche). Galeria Ángeles Baños. 

Es tracta de tres obres que plantegen un desplaçament entre diferents sistemes de representació i tècniques artístiques. Els tres són joves artistes que tenen una trajectòria emergent i treballen amb enorme coherència i rigor en el camp del new mitjana. L'obra de Manuel Fernández ret homenatge al procés conceptual d'On Kawara, transformant la seva pintura de datació textual en una sort de rellotge de temps que es manté obert. El treball d'Andrés Pachón parteix de la fotografia colonial com a dispositiu antropològic i de domini per reconsiderar la imatge de el “altre” en una transformació tridimensional que intenta trobar un espai d'identitat que es desplaci més enllà del superficial. En el cas de Manu Arregui es produeix un diàleg entre el coreogràfic, la gestualidad de la diferència sexual i la geometrización dels cossos. En aquestes tres peces aquest element d'hibridació i de conceptualització és crucial i ens compromet a pensar el temps, l'alteridad i la sexualitat en claus d'absoluta contemporaneïtat.

El jurat ha estat compost pel crític d'art Fernando Castro Flórez, la periodista especialitzada en nous mitjans Roberta Bosco i l'artista Marie-France Veyrat en representació de BEEP, tot això sota l'adreça de LaAgencia.

A la imatge, Manuel Fernández “On Kawara Estafi Machine”. Galeria Moisés Pérez d'Albéniz. 

SS_Bonart-180x180-OnlineBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1