Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Claustre acull una exposició de Romà Vallès

El Claustre acull una exposició de Romà Vallès
bonart figueres - 23/02/14

El Claustre de Figueres exhibeix, del 21 de febrer al 8 de març, una selecció d’obres de l’artista Romà Vallès. 

Romà Vallès (Barcelona, 1923) és un dels referents pictòrics del corrent informalista i de l’expressió abstracta dins del territori català i balear, emergit als anys cinquanta.

Al llarg dels anys, la seva obra ha anat solidificant un substrat del sentit de l’espai, la utilització de la matèria, la violència del signe gestual i la uniformitat d’una paleta de colors que emana espiritualitat.

Romà Vallès investiga sobre la pintura de manera constant. Les seves creacions són el reflex d’una recerca constant de la forma i del seu contingut intel·lectual, dins d’una espessor matèrica. En aquestes composicions, el color s’eleva per sobre de l’orografia plàstica.

La trajectòria de Romà Vallès és una de les més coherents i respectades de l’àmbit nacional. Aquest fet, l’ha convertit en un dels puntals del panorama artístic del segle XX.

Les obres de Vallès es caracteritzen per una intensa explosió d’energia, que va més enllà del marc establert. La matèria, el gestualisme i la indagació de l’espai són els principlas trets característics de la seva pintura.

Els potents traços es combinen amb gestos de subtil fluïdesa, que s’escampen per la superfície dels seus quadres; també cal·ligràfics, dibuixen un espai còsmic que, combinat amb densos empastaments de matèria, es presenten com a elements transitoris del present més immediat.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...