Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

El parc Sagrat Cort acull l’escultura de Joan Lacomba

El parc Sagrat Cort acull l’escultura de Joan Lacomba
bonart palma - 03/03/14

El tinent de batlle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha inaugurat al parc del Sagrat Cor de Palma, l'escultura Dins la memòria l’esperança, de l'escultor palmesà Joan Lacomba, cedida per l'artista a l'Ajuntament de Palma el 2011. L'obra constitueix un homenatge a la memòria d'aquelles dones que varen sofrir rebuig per ser familiars o tenir amistat amb les represaliades del franquisme.


A l'acte d'inauguració també hi han acudit el secretari autonòmic d'Educació del Govern Balear, Guillem Estarellas, el diputat de Més, Biel Barceló, la directora gerent de la Fundació Palma Espai d’Art, Pilar Ribal, la coordinadora general de Cultura, Maria José Massot, l'exedil de Cultura en Cort, Nanda Ramon i representants dels diferents grups polítics de l'oposició municipal a l'Ajuntament de Palma.


L'escultura, realitzada amb poliestirè i coberta d'una capa de ciment, representa una síntesi geomètrica d’una dona embarassada. L'autor de l'obra, Joan Lacomba ha explicat que la dona embarassa “és un símbol d'esperança, de bona esperança. L'obra és un homenatge a aquelles dones que varen sofrir per ser filles, germanes o família de les dones represaliades o afusellades pel franquisme. Aquesta escultura ve a reflectir que la memòria perdura, no amb ànim de venjança, sinó com a homenatge a totes aquestes dones”.


Fernando Gilet, després de la inauguració d'aquesta escultura, ha ressaltat que “amb la col·locació d'aquesta obra en el parc del Sagrat Cor, donam continuïtat a una actuació que es va iniciar durant la legislatura passada. L’escultura és un símbol d’encontre ,  amb la perspectiva del passat, però mirant cap endavant i al futur amb esperança”.


Joan Lacomba és un artista multidisciplinari que ha conreat i desenvolupat arts com el dibuix, la pintura, l’escultura, diverses performances i professor en diversos instituts.


Està guardonat amb el premi Ciutat de Palma (1980), premi Francesc de Borja Moll (1995), premi Ramon Llull del Govern balear (2009), premi en la II Gala d’Arts Escèniques del Consell de Mallorca i diversos premis en certàmens de pintura i dibuix.


A la imatge, José Hila, Toni Verger, Toni Noguera, Nanda Ramón, Joan Lacomba, Fernando Gilet, Guillem Estarellas i Pilar Ribal.

MG_Bonart-180x180pxBonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)

Et poden
Interessar
...