Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Les somiants" de Sònia Alins i Mentxu Fernández a l’Espai Cavallers

\
bonart lleida - 04/03/14

Sota el títol de Les somiants, les artistes Sonia Alins i Mentxu Fernández ens proposen entrar en el món dels somnis. Un univers ple de poesia gràfica, on la dona s'erigeix ??com a protagonista absoluta. La mostra es podrà visitar del 8 al 29 de març a l’Espai Cavallers 31-33 de Lleida.

Sònia Alins desenvolupa un treball en tintes i aquarel·la, amb el qual construeix escenaris carregats d'una atmosfera metafòrica i surrealista, somnis i reivindicacions de feminitat i íntimes reflexions personals. En les creacions de Mentxu Fernández els cossos dormen i s'abandonen al somni, posant en escena els seus desitjos i les seves pors. captats amb subtils traços de carbó i acompanyats de composicions poètiques creades especialment per a cada peça per poetes de gran prestigi.

Sònia Alins és una artista lleidatana. Llicenciada en Belles Arts (1997), ha desenvolupat durant 15 anys una intensa trajectòria professional en el món de la il·lustració, amb clients de l’ambit de l’edició com Grupo Anaya, Santillana educación, Pearson Educación, Cambridge University Press, Edelvives, Casals, Edebé o Vicens Vives, empreses com Custo Barcelona, Vodafone, Gas Natural o Educa Borras i revistes com Los Lunnis, Escuela de princesas, Clara, Elle, Vanidad, Paisajes. Sonia Alins és premi Junceda al millor àlbum infantil publicat a Catalunya el 2011 per La princesa i el drac (Parramón Edicions) i premi Junceda 2013 al millor projecte educatiu per les seves col·laboracions amb la acadèmia d'art Artspire de Shanghai (Xina). Alins ilustración va ser guardonada amb el primer premi Seinfo a la millor iniciativa empresarial desenvolupada per una dona a la Comunitat de Madrid durant l'any 2000.

Mentxu Fernández Río és llicenciada en Belles Arts per la UPV (Universitat del País Basc). Comença la seva trajectòria artística el 2000 dins del col·lectiu Eskerraldea Plastika. De forma individual exposa a la galeria bilbaïna de Juan Manuel Lumbreras. Posteriorment crea la marca Menchumenchu ??on desenvolupa diferents col·leccions de bosses confeccionats amb material reciclat per a diferents festivals de música com FIB Benicàssim, Jazz Vitòria, Azkena Rock i Viña Rock. En els últims anys la seva trajectòria professional ha estat lligada al cinema, on ha dirigit el curtmetratge "Algo de la abuela Rosa" premi del públic al Festival Qué bello es vivir  de l'associació Cinemanet.

La-Galeria-201602-recursNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px