FCC-Segell-banner4
425 participants en la 28a edició de Palma Fotogràfica

Convocatòries

425 participants en la 28a edició de Palma Fotogràfica

bonart palma - 04/03/14
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic

El 4 de març el Casal Solleric celebra al seu pati la inauguració de l’exposició i lliurament de premis de la 28a Palma Fotogràfica, a partir de les 19 h. Enguany l’activitat fotogràfica ha comptat amb 425 participants, que varen recórrer els carrers de Palma el passat 26 de gener, amb l’objectiu de trobar 6 imatges relacionades amb la mar i la ciutat, avinguda de Jaume III o passeig de Mallorca, foto rara, “Quin art que tens, Palma!”, tècnica fotogràfica, i el tema suggerit per l’Ajuntament de Palma: “Smart City. Palma, ciutat intel·ligent”.


La badia de Palma vista des de la ciutat, grafits relacionats amb la mar, pescadors cosint les seves xarxes i altres motius marítims han estat les fotos més freqüents en el tema de la mar i la ciutat. El passeig de Mallorca i l’avinguda de Jaume III varen ser fotografiades des de diferents punts de vista, les porxades, personatges, les gavines o els cadenats dels joves enamorats damunt el pont de la Riera.“Smart City. Palma, ciutat intel·ligent”, va ser el tema sol·licitat per l’Ajuntament de Palma, on el carril bici i les diferents funcions de la telefonia mòbil varen ser els motius més reflectits. En la vint-i-vuitena edició, Palma Fotogràfica ha estat un carrusel de fotografies on el blanc i negre s’ha imposat sobre el color, i on els joves fotògrafs comencen a destacar al costat dels més veterans.


Palma Fotogràfica és un projecte de Pilar Negredo, que en aquesta edició ha tingut la col·laboració de l’Ajuntament de Palma: Participació Ciutadana, Fundació Palma Espai d’Art i Regidoria de Joventut. I empreses, com El Corte Inglés, el Centre d’Estudis Fotogràfics CEF, Foto Ruano, Metales Pérez, Casa Vila, Casa Julià, Betacolor, Aula de Fotografia “BÁSICA”, el web Arts Mallorca, KVERD, Mercat de Santa Catalina i els cinemes Portopí, Augusta, Rívoli i Ocimax.


El 1r premi de Metales Pérez ha estat per a Alberto Romero. 2n premi El Corte Inglés: Laure De Klopstein. 3r premi El Corte Inglés: Rafael Riudavets. Premi Foto Ruano: Luis Garrocho. Premis CEF: Yago Soria Díaz i Mireia Cavaller. Premis de l’Ajuntament de Palma: Gaizka Merino, Mara Riosalido, Pep Toni Balaguer i Javier Gálvez-Cañero. Premi “Jove”. Regidoria de Joventut: Alain Villena. Premi i finalistes Smart City. Ajuntament de Palma: Enrique Benito, Felipe Guirao i Miguel Morey. Premi BÁSICA. Aula de Formació: Cristina Mas. Premi Arts Mallorca: Ruben Ruiz. Premi Casa Vila: Eberhard Grosske Díaz. Premi Casa Julià: Mateo Cañellas. Premi Betacolor: Maciej Zapiór. Premi Mercat de Santa Catalina: Jaume Adrover. Premi KVERD: Cristian Ruiz. Premi Cines Augusta: José Serra. Premi Ocimax: Alberto Serrano. Premi Rívoli: Néstor Carda. Premi Portopí: Daniela Urgoiti. Els 8 finalistes Foto Ruano: Toni Durán, Miguel Cano, Fernando Sequeiros, Alejandra Frontera, Berta Sequeira, Manuel Barrientos, Maksims Novikovs i Joan Amengual.


Tot ells rebran els seus premis el dia 4 de març a les 19.30 h, al pati del Casal Solleric. L’exposició romandrà oberta fins el 28 de març de 2014.


A les imatges, a dalt, fotografia d'Alberto Romero. A sota, Laure De Lopstein, segon premi i guardó de la Regidoria de Joventut, Alain Villena.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat