M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Biblioteca

Escriptors britànics a la Costa Brava, tema de la "Revista de Girona"

bonart Girona - 06/03/14
Escriptors britànics a la Costa Brava, tema de la \
Banner-180x180-CATBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

Tal com explica Sebastià Roig a la introducció, amb aquest dossier es pretén divulgar el treball d’escriptors anglesos que han viscut a la Costa Brava i que, mitjançant les seves obres, han inclòs aquesta terra en la seva visió del món. Alguns d’ells s’hi han quedat a viure; d’altres, només hi han estiuejat algunes temporades, però la majoria han acabat escrivint llibres amb ambientació gironina. Entre ells, destaca Tom Sharpe, però també els matrimonis Johnstone i Langdon-Davies, Norman Lewis, Paul Scott, Robin Jenkins, John i Emery Bonett, Manning Lee Stokes, Michael Crichton i Quintin Jardine. Els responsables de la redacció del dossier han analitzat, per mitjà de tots aquests autors, l’activitat literària que ha tingut lloc a les comarques gironines des de l’any 1934 fins a dia d’avui. Són vuit els articles que es publiquen en aquesta edició i que permeten conèixer de prop les particularitats dels literats, així com els elements més acollidors i els trets més inspiradors del nostre territori.


Aquest nou número de la Revista de Girona (març-abril de 2014) inclou diferents temes relacionats amb la història i l’actualitat cultural i social de les comarques gironines. Destaca l’entrevista que l’escriptor Josep Pastells ha fet al cronista oficial de Girona, Enric Mirambell; el treball que l’ornitòleg Jordi Sargatal ha realitzat sobre Maria Àngels Anglada i la màgia dels ocells, i el reportatge que Ramon Iglesias dedica als vuitanta anys de Ràdio Girona.


El número també inclou un reportatge que la periodista Eva Vàzquez ha escrit sobre la sala Athenea, i un altre de fotogràfic realitzat per Torres Mendoza, Molla i Pujol a l’entorn del personatge de Josafat i de la catedral de Girona, coincidint amb l'estrena del musical i amb la reedició d'aquesta novel·la de Prudenci Bertrana. A banda, també s’hi inclou una biografia de l’empresari Jordi Comas escrita per Jordi Grau, i una altra de Francina Boris a càrrec de Ramon Iglesias; un reportatge d’art dedicat als ginys tècnics en l’art pictòric, escrit per Pere Joan Sureda, i un altre de patrimoni dedicat a l’Albera, a càrrec de Jordi Font, entre d’altres.

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene