BannerFCC_Bonart
Àlex Susanna serà el nou director d\'art de la Fundació Vila Casas

Notícies

Àlex Susanna serà el nou director d'art de la Fundació Vila Casas

bonart barcelona - 01/10/19
BONART_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Durant la inauguració de la nova presentació del fons de pintura del Museu Can Framis, Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas, acompanyat del director general, Joan Torras Ragué, va fer públic el nomenament del nou director d’art de la Fundació Vila Casas que serà l’escriptor i comissari, Àlex Susanna Nadal.

Àlex Susanna, curador de la mostra Maillol Horvat que es va inaugurar el dijous passat als Espais Volart, s’incorporarà a la direcció artística de la FVC a partir del mes de novembre d’aquest any. El traspàs entre els dos directors es portarà a terme fins a finals d’any i, a partir del 2020, Susanna encapçalarà la direcció artística mentre que Bosch seguirà desenvolupant aquells projectes iniciats per ell i previstos pel 2020 i 2021.

Àlex Sussana diu que "assumeixo la direcció de la Fundació Vila Casas com un magnífic repte per intensificar la doble aposta per l'art català modern i contemporani que des dels seus inicis s'ha dut a terme des dels diversos espais expositius de la Fundació, i amb la voluntat que cada cop més funcionin com autèntics vasos comunicants.
De la mateixa manera, m'agradaria fer de Can Framis i dels Espais Volart un dels principals epicentres de la vida cultural barcelonina, en què tant l'exposició permanent com les temporals es complementin amb tota mena d'activitats culturals adreçades a tots els públics, que contribueixin a situar l'art i la cultura al centre del model de ciutat que volem.”

Àlex Susanna (Barcelona, 1957) és escriptor, gestor cultural i comissari d'exposicions. Fundador i director de Columna Edicions i de Columna Música (1985-1999), ha dirigit la Fundació Caixa Catalunya a La Pedrera (2004-2011), l'Institut Ramon Llull (2011-2016) i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural (2016-2017). Ha comissariat exposicions de Maillol a la Kunsthal de Rotterdam (2012) i al Museu Marès (2015), Daniel Enkaoua al Museu de Montserrat (2016) i Francesc Todó a la Fundació Vila Casas (2017). Actualment poden veure's les exposicions "Rodin-Maillol, cara a cara" al Museu Rigau de Perpinyà, "De Rousseau a Séraphine: els grans mestres de l'art naïf" al Museu Maillol de Paris, "Pintar (a) Menorca" al Museu Diocesà i "Maillol Horvat", als Espais Volart de la Fundació Vila Casas, totes elles comissariades per Susanna. També ha estat comissari de l'Any Guinovart (2018).

Et poden
Interessar
...