banner-elscatala-817x88px

Exposicions

Olafur Eliasson a la Galeria Elvira González

bonart madrid - 10/03/14
Baner_Subirachs_Bonart_360x356thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

La Galeria Elvira González del carrer General Castaños, 3 de Madrid presenta fins al 16 d'abril Your successful ncertainty d'Olafur Eliasson. La mostra recull una àmplia varietat de treballs recents i de nova creació en els quals l'artista danès explora les vies de la percepció humana. Les obres –que inclouen dispositius òptics, instal·lacions de llum, una brúixola suspesa i una sèrie fotogràfica– impulsen a l'espectador a comprometre's de forma crítica amb la subjectivitat del reflex i les seves possibles distorsions.

Olafur Eliasson (Copenhaguen, 1967) va estudiar en la Real Acadèmia de les Arts de Copenhaguen entre 1989 i 1995. En 1995 l'artista va fundar a la capital alemanya el Studio Olafur Eliasson, que explica actualment amb un equip de prop de setanta persones entre artesans, arquitectes i historiadors de l'art. Les seves obres, que ell mateix descriu com a “instal·lacions experimentals”, abasten des de la fotografia, l'escultura, el dibuix o el vídeo, fins a importants projectes per a espais públics i edificis. Tal com ho descriu Sanford Kwinter, “el projecte d'Olafur Eliasson consisteix a sotmetre simultàniament la pràctica estètica i espacial, tant al rigor del coneixement com al de la invenció al mateix temps”.

Eliasson va representar a Dinamarca en la Biennal de Venècia de 2003 i aquest mateix any va instal·lar The weather project en la Tate Modern a Londres. Take your estafi: Olafur Eliasson, exposició organitzada en el Sant Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) en 2007 va viatjar per destacats museus, inclòs el Museum of Modern Art (MoMA), fins a 2010.

Com a professor de la Universität der Künste de Berlín, Olafur Eliasson ha engegat l'Institut für Raumexperimente (Institut d'Experimentació Espacial), un model innovador d'educació artística que funciona des de 2009. Un dels seus projectes més recents, realitzat en col·laboració amb l'estudi Henning Larsen Architects, és el centre de concerts i conferències Harpa en Reykjavík (Islàndia) que va rebre el premi Mies van der Rohe d'arquitectura en 2013.

En 2012 va llançar el projecte Little Sun, un llum que funciona amb energia solar i que l'artista va desenvolupar en col·laboració amb l'enginyer Frederik Ottesen per millorar la vida d'1,6 mil milions de persones que, al llarg de tot el planeta, no tenen accés a la llum elèctrica. Aquests llums sostenibles també podran adquirir-se en la galeria Elvira González durant l'exposició. En el vídeo a continuació pot trobar més informació sobre el projecte Little Sun. 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner