FCC-Segell-banner4
Arriba Liberisliber 2019: fira i festival dedicats a l\'edició independent

Notícies

Arriba Liberisliber 2019: fira i festival dedicats a l'edició independent

BONART-180x180-CervellsLa-Galeria-201602-recurs
Amb un format desconegut a Catalunya, en un context de crisi econòmica que l’ha acompanyat des dels inicis, en un poble a la perifèria de l’àrea metropolitana i amb uns protagonistes –els llibres inconeguts de les editorials independents- que feien molt difícil preveure fins on podria arribar, LIBERISLIBER arriba al 2019 com un esdeveniment referencial, d’àmbit nacional i amb un creixement imparable. 

A dia d’avui, LIBERISLIBER s’ha convertit en la fira i el festival dedicat a l’edició independent més longeu de tot l’estat i amb una demanda de participació que supera de llarg la capacitat que actualment pot absorbir l’organització. Tot i que l’any passat es va ampliar a una segona plaça, en l’edició actual més d’una trentena d’editorials s’han hagut de quedar fora. En aquest sentit, una de les novetats de la fira, ha estat la creació de l’estand “Joves i Belles” –l’únic estand compartit de tota la fira- on dues editorials juniors (que encara no tenen el mínim de 5 llibres publicats, que marca el reglament) mostraran els seus llibres al públic i consolidar així, una mica més el seu projecte. Les escollides per aquest any són KARWAN (Barcelona) i FUERA DE RUTA (València).

L’altra novetat és l’objectiu que s’ha marcat la fira de potenciar les accions i els esdeveniments que tinguin a veure amb els aspectes professionals del sector i de relació amb altres col·lectius. En aquest sentit, se celebrarà el V Simposi d’Educació i Edició dirigit als futurs mestres (amb participació de la Universitat de Girona); el personal bibliotecari tornarà a venir a comprar llibres per enriquir el fons dels seus centres (amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya); hem estrenat un cercador de traductors (amb el que aspirem a arribar al miler d’entrades) i ben aviat n’estrenarem un altre d’il·lustradors/es segons les seves especialitats (amb aquest col·lectiu també es dissenyarà una trobada amb editors a partir de projectes, però ja serà l’any 2020, amb l’horitzó de convertir LIBERISLIBER en un festival de 4 dies i celebrat en diverses seus). A nivell professional, també hi haurà un diàleg entre dos dels consultors més seguits del sector editorial –Txetxu Barandiarán i Bernat Ruiz Domènech- que parlaran de les tàctiques de supervivència en un context de forta concentració empresarial.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022