0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Joan Ventura, nou presidente del Col·legi de Periodistes de Girona

Joan Ventura, nou presidente del Col·legi de Periodistes de Girona
bonart girona - 13/03/14

El periodista Joan Ventura és el nou president de la Junta de Girona del Col·legi de Periodistes, després que aquest matí s’hagi fet el traspàs de poders i càrrecs entre la Junta sortint i l’entrant. La nova Junta de Girona es completa amb Laura Fanals (vicepresidenta), Sílvia Planas (secretària), Jaume Serra (tresorer), i Xevi Masachs i Tania Tapia (vocals). Tots s'estrenen com a membres de la Junta del Col·legi, llevat de Fanals i Serra, que també estaven a l’anterior.

El traspàs s’ha fet efectiu avui, en una reunió a la que han assistit tots els integrants de les dues Juntes. La Junta sortint estava formada per Narcís Genís (president), Jordi Grau (vicepresident), Susanna Quintana (secretària), Jaume Serra (tresorer), i Rosa Gil i Laura Fanals (vocals).

Joan Ventura i Brugulat (Llagostera, 1955), casat i amb dos fills, ha exercit tota la seva vida periodística al diari El Punt. Abans, havia treballat a la banca, i el 1979 va ser el primer corresponsal del diari a Llagostera. El 1985 va entrar en plantilla com a redactor i hi ha realitzat tota mena d’activitats, primer com a delegat a la Selva, després com a cap de Política i com a redactor en cap de Cultura i Espectacles, fins a esdevenir el director de l’edició gironina (1994-1997).

Ha estat director de Presència (1998-99) i director regional de les comarques barcelonines i conseller delegat de Comit Premsa BCN del 2000 al 2005. El 2006 torna a la redacció dirigint el suplement Punt de Festa. Del 2008 al 2009 és el director adjunt d’informaciógeneraldeldiari. Eldesembredel2009assumeixnovamentla direccióde la revista Presència i a l’estiu del 2011 també del suplement Sortim. Des de finals del 2012, és el director adjunt de la informació cultural d El Punt Avui.

Laura Fanals és redactora al Diari de Girona; Sílvia Planas treballa a l'oficina de comunicació de l'Ajuntament de Girona; Jaume Serra és director de Continguts de la Cadena SER Catalunya; Xevi Masachs és redactor al diari esportiu El 9; i Tania Tapia és redactora d'ACN.

Donat que la candidatura encapçalada per Joan Ventura, "Ara toca periodisme", va ser l'única que es va presentar a la demarcació de Girona, la Junta Electoral Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya va acordar proclamar-la automàticament elegida, de onformitat amb el que estableix l'article 68.5 dels Estatuts Col·legials i l'article 25.2 del Reglament Intern de Règim Electoral.

Igualment, l'única candidatura que es va presentar al Deganat del Col·legi ha estat proclamada automàticament després que la JEC hagi certificat la seva validesa. Així, la fins ara vicedegana de la institució, Neus Bonet, serà la nova degana del Col·legi. El traspàs de poders i de càrrecs entre l’actual Junta i la nova Junta de Govern serà el pròxim 18 de març.

Pel què fa a la resta de demarcacions del Col·legi de Periodistes, també s'ha presentat una única candidatura a cadascuna d'elles. Com determinen els Estatuts del Col·legi, en tractar-se de candidatures úniques, aquestes han quedat automàticament proclamades després que la Junta Electoral Central les hagi certificat validant els avals i els suports necessaris per a presentar-se. Així, Sara Sans presidirà la Junta de Tarragona; Sílvia Tejedor, la de les Terres de l'Ebre; Rafael Gimena, la de Lleida; i Gonçal Mazcuñan serà el president de la recentment creada demarcació de la Catalunya Central.

A la fotografia, d'esquerra a dreta: Jordi Grau, Xevi Masachs, Tania Tapia, Sílvia Planas, Laura Fanals, Joan Ventura, Narcís Genís, Rosa Gil, Jaume Serra i Susanna Quintana. 

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px