BONART_1280x150

Exposicions

L’exposició “Nàufrags” de Jordi Urbón a la Casa Saladrigas

L’exposició “Nàufrags” de Jordi Urbón a la Casa Saladrigas
bonart blanes - 15/03/14

S’ha inaugurat, a la Casa Saladrigas, de Blanes, l’exposició “Nàufrags”, de l’artista ripollès Jordi Urbón. A l’acte, que ha comptat amb la presència d’una vintena de persones, hi han intervingut el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el mateix artista, Jordi Urbón.

La mostra, organitzada dins el marc del programa Exposicions Viatgeres, es va inaugurar per primer cop el mes de setembre passat, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, i actualment segueix el seu cicle itinerant per diferents sales d’exposicions de les comarques gironines. Ara, gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Blanes, “Nàufrags” fa una parada en aquest municipi.

L’exposició destaca especialment per la tècnica amb la qual l’artista ha realitzat les peces que la formen: és una pintura de tipus collage digital fotogràfic sobre paper. Amb “Nàufrags”, Urbón retrata dos personatges singulars, Carmen i Delírium, i els uneix de manera que dóna coherència i força narrativa a una història connexa.

En el catàleg de l’exposició, la crítica d’art Magdala Perpinyà explica que “Jordi Urbón crea un espai frontissa que es mou en l’ambigüitat, en el qual convergeixen els aspectes més íntims de la condició humana”. A l’obra de l’artista, “la solitud, l’aïllament, la manca de comunicació o el desassossec per què travessa l’home contemporani”, explica, “es posen al descobert en una època en què l’individu està condemnat a viure una realitat que el llança al desemparament, a l’inaprehensible”.

Durant la inauguració, els representants de les dues institucions —la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Blanes— han valorat positivament el fet que les comarques gironines tinguin projectes culturals d’aquestes característiques. “Amb Exposicions Viatgeres -ha assenyalat Soy- no només donem suport als municipis, sinó que, a més, donem a conèixer el treball que estan duent a terme els creadors gironins”. D’altra banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó ha explicat que “l'espai expositiu de la Casa Saladrigas cada vegada és més visitat" i que "tant la gent de Blanes com les persones que visiten la ciutat, podran descobrir la vàlua d'aquest artista gironí durant el dies que duri la mostra”.

“Nàufrags” es podrà visitar a la Casa Saladrigas (carrer de Roig i Raventós, 2), de Blanes, del 14 de març al 6 d’abril, de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte, de 17 a 20 h.

 A la imatge, un moment de la inauguració (Foto Miquel Millan)

JP_Bonart-180x180-Online_GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1