970x250_appec2021

Notícies

Casa Batlló desxifra la simbologia oculta de Gaudí

bonart Barcelona - 19/03/14
Casa Batlló desxifra la simbologia oculta de Gaudí
210719_Vacca_Banner_180x180Emociona't_Banner_180x178_3

La Casa Batlló ha presentat el conjunt de novetats tecnològiques que ha posat en marxa al 2014 per apropar la simbologia de Gaudí i la història de la Casa d’una forma molt més realista als visitants.


Amb l’objectiu de veure la casa tal i com la va concebre Gaudí i desxifrar el llenguatge de l’arquitecte, Casa Batlló es digitalitza i aposta fort per la  innovació que incorpora a la seva visita cultural, proposant al visitant un recorregut que s’escapa d’allò purament visual i es converteix en tota una experiència pels sentits gràcies a l’ús de realitat augmentada i una nova web amb visita virtual.


Casa Batlló, que presenta aquestes propostes com a fruit d’un gran projecte d’investigació portat a terme sobre la simbologia utilitzada per Gaudí, ha estat pionera entre els punts de referència de Barcelona en donar suport a aquesta tecnologia.


Darrera la seva façana, plena d’interpretacions, la Casa Batlló amaga un món de somni i fantasia. La imaginació desbordant d’Antoni Gaudí combinada amb una llibertat creativa excepcional, crea un llenguatge propi que es troba imprès a cadascun dels racons d’aquesta casa i que ara pot descobrir-se mitjançant les darreres tecnologies.


La novetat principal d’aquest any és el vídeo guia en format Tablet que incorpora realitat augmentada, entorns virtuals i animacions en 3D amb el que el visitant pot conèixer com vivia la família Batlló a la Barcelona de l’època, descobrir el mobiliari present a la Planta Noble i sorprendre’s amb les animacions de formes orgàniques i naturals que al·ludeixen a les genialitats funcionals i estètiques de l’edifici.


D’aquesta manera, la tradicional audioguia, considerada per molts un element indispensable per una òptima interpretació de la visita, evoluciona a la realitat física existent.


A més a més, la Casa Batlló posa a disposició de l’usuari una fascinant maqueta tridimensional de més de dos metres d’alçada amb la projecció de l’audiovisual mapping “El despertar de la Casa Batlló”, que es va realitzar amb motiu del desè aniversari de visites culturals el passat 2012. Aquesta vibrant projecció ens convida a endinsar-nos en el món de l’arquitecte, reunint el simbolisme i les llegendes populars com la de Sant Jordi o el Carnestoltes que s’oculta darrere d’una excepcional façana per desvelar al visitant els secrets de l’arquitectura gaudiniana i que així pugui arribar a comprendre l’obra en la seva totalitat.


Casa Batlló també estrena web i ha creat una plataforma que busca el diàleg directe i personalitzat amb el visitant. Navegar-hi és banyar-se de l’essència de Gaudí impregnada a cada racó de l’espectacular casa-museu. Aquesta renovada plataforma inclou un Tour-virtual a través del qual els internautes poden descobrir en primícia els racons secrets més amagats de l’obra modernista. 360º de conceptes gaudinians per conèixer, infinites al·lusions a la mare naturalesa per part  del que va ser el precursor d’un nou estil i una aura de misteri flotant a l’espai que rodejarà al visitant de principi a final.


Tanmateix, la web compta amb informacions pràctiques tan sobre la visita cultural com al voltant del lloguer d’espais per celebrar al cor de la ciutat els esdeveniments més distingits. A més a més, permet consultar dades històriques de l’emblemàtic edifici, continuades actualitzacions sobre la Casa Batlló i el seu genial creador i fins adquirir, mitjançant la e-shop, encantadores peces amb l’estampa Gaudí.


Per últim, un altre dels elements amb els que Casa Batlló sorprèn al visitant és un vídeo espot (http://www.youtube.com/watch?v=G7pPXEG26zQ) que mostra i descobreix tota la simbologia i la màgia que existeix al seu interior i que l’introdueix a una casa plena de vida.


 

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene