JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

"Ex-voto" de Gino Rubert a la Galeria Senda

\
bonart barcelona - 28/03/14

La Galeria Senda de Barcelona inaugura el 10 d’abril el projecte expositiu Ex-voto, de Gino Rubert (Ciutat de Mèxic, 1969).Tradició centenària i creació contemporània s’apleguen en aquesta nova sèrie, a la que l’artista reivindica les seves arrels mexicanes alhora que profunditza a la seva faceta com a narrador. L'exposició serà presidida per una instal·lació-mural a partir d'exvots realitzats pel mateix Rubert, per alumnes del seu taller de pintura, i per una llarga llista d'artistes convidats entre els quals es troben alguns tan reconeguts i diversos com Evru o Nazario.

EX-voto apel·la a la condició màgica de la imatge com a mitjà per comunicar-se amb allò Sagrat, que escapa a la raó profana. Paral·lelament, afegint a la pintura una nova categoria votiva i popular, Rubert relativitza la naturalesa sacrosanta de l’obra d'art.

Amb la ironia i l'erotisme que caracteritzen el seu treball, Rubert aborda la tradició dels exvots populars mexicans per desplegar dues facetes essencials en la seva obra: d'una banda el seu Mèxic natal, amb tota la càrrega sincrètica entre les cultures prehispàniques i el barroc novohispà; i d'altra banda l'escriptura, amb la seva personal potència narrativa, sempre al límit de situacions impossibles. D'aquesta manera, i encara que desproveïdes de tota religiositat o devoció primera, obres contemporànies esdevenen ofrenes, proposant una lectura insòlita i singular de les mateixes.

Gino Rubert (Ciutat de Mèxic, 1969) viu i treballa entre Barcelona i Berlín. Va estudiar Belles Arts a la Parsons School of Design de Nova York. La seva obra ha estat exposada en nombroses galeries i museus del món, com ara l’ Akioshiday Museum (Japó), Museo Reina Sofía (MNCARS), Künstlerhaus Bethanien (Berlin), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona o Museu Nacional d’Art de Catalunya, i la seva obra forma part de destacades col·leccions públiques i privades.

Impremta Pages - banner-180x178DP_Bonart-180x180

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px