Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Juanjo López inaugura la nova temporada de Projeccions

Juanjo López inaugura la nova temporada de Projeccions
bonart barcelona - 02/04/14

La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, de la Via Laietana, 22 de Barcelona presenta del 2 d’abril al 30 de maig una nova exposició del programa Projeccions, dedicat a l’art emergent, primera de la desena temporada. En aquesta exposició presenta la seva obra Juanjo López en conveni amb l’Escola Massana.

Projeccions és una iniciativa singular a Barcelona, nascuda el 2003 que presenta exposicions individuals d’artistes emergents. Es tracta de donar suport, difusió i experiència als artistes novells sorgits de les principals escoles de belles arts de Barcelona (Facultat de belles arts de la UB, escola Massana, escola Llotja, escola Eina), amb les quals s’estableixen uns convenis de col·laboració. Amb un comissariat acurat, el programa Projeccions permet copsar la varietat i qualitat de les propostes dels artistes joves. Les escoles de Belles Arts han acollit el programa Projeccions amb entusiasme. Es tracta d’una iniciativa única a la ciutat i extremadament beneficiosa per motivar i ajudar els artistes que comencen la seva carrera professional. Projeccions és comissariat per Àlex Mitrani, crític d’art i curador independent.

Juanjo López Brotons (Alacant, 1978) es planteja la pregunta sobre l’ordre al territori de la pintura. Els grecs ja havien enunciat el vincle entre l’univers, l’ordre i la bellesa.  Com amb la música, qualsevol forma pot ser gratuïta o derivada de l'atzar però demana també una lògica relacional amb allò que l'envolta. A la nostra cultura marcada per les computadores i la intel·ligència artificial, la pintura abstracta, tal com s'hi enfronta Juanjo López seguint la tradició de Mondrian, d'Arp o de Palazuelo, és el millor instrument per a l'exploració de qüestions com les relacions entre forma, color, disposició relativa, gest i contenció. Així, el camp de la pintura permet posar en marxa un ball o una lluita entre llibertat i determinació.

Web de l'artista: www.lopezbrotons.com

Baner-generic-180x180_banner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px