benedormiens_Àlvar_suñol_2

Certàmens

La Fira d’Art aplega milers de persones a l’envelat del Passeig de la Ribera

bonart Sitges - 07/04/14
La Fira d’Art aplega milers de persones a l’envelat del Passeig de la Ribera
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWEmociona't_Banner_180x178_1

Milers de persones han passat per l’envelat del Passeig de la Ribera per veure la mostra artística dels 72 artistes que hi exposaven. El dia 1 d’abril va viure una gran afluència de públic, que encara va ser més nombrosa el dia 2 d’abril.


Bona part de les mostres artístiques, en forma de gravats, dibuixos, pintures i escultures, tenien unes dimensions mitjanes, de manera que els preus també eren més reduïts que els que acostumen a tenir les obres de gran format. Aquesta decisió de portar fins a la Fira d’Art peces mitjanes i petites va suposar bona part de l’èxit de les vendes que s’hi van registrar. A més, els artistes han valorat molt positivament la gran afluència de públic per la difusió de les seves obres, independentment de les vendes realitzades.


La regidora de Cultura, Mireia Rossell, s’ha mostrat satisfeta pel transcurs de la Fira d’Art amb la que “aquest any hem fet arribar l’art a diversos punts de Sitges i en diversos formats, gràcies a un programa d’activitats ampli i variat, que reforça el nostre posicionament com a municipi estretament vinculat a l’art i la creació”.


El dia 1 d’abril al migdia, Virgilio Serna i Blanca de Nicolás van protagonitzar la performance Vulcano, en què l'escultor va crear una obra mentre l'artista recitava un poema. Posteriorment, el president del Cercle Artístic de Sitges, Carles Arola, va repassar els artistes de Sitges des de l'Època Antiga fins a l'actualitat. A la tarda, el crític d'art, Isidre Roset va presentar el llibre Poetes de guàrdia, Poemes de Capçalera de Ferrer Margalet i després “Abusive Mushroom Project”. Més tard, Jordi Griset va parlar de les rajoles hidràuliques.


La Fira també va reivindicar el paper de l'art urbà dins el panorama artístic contemporani i, fora de l’envelat, es va inaugurar l'exposició Temps i Espais de l'artista Germán Esono a l’Espai Jove. Una desena d'obres exhibides en aquest equipament municipal mostren l'estil singular d'aquest il·lustrador digital.


El món del grafit també va tenir el seu espai, tant dissabte com diumenge, al pont de les Cases Noves, que es va reservar pel jovent artista de caire urbà que hi va executar les seves creacions.


El dia 2 d’abril també va arribar farcit d’actes, més enllà de les creacions artístiques que s’exposaven a l’envelat del passeig. Blanca de Nicolás feia una xerrada sobre Pigments; la directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, va presentar el llibre El Cau Ferrat i la museïtzació del Modernisme; a la tarda, el Cercle Artístic de Sitges va difondre les activitats que duu a terme des de la seva fundació, l'any 2012 i va recordar els seus objectius de futur; Núria Corretgé, Jaume Aldabó i Albert Llobet (Map3s edicions) van comentar els seus treballs relacionats amb els llibres d'artista i la performance Vulcano va viure dues noves representacions.


La Fira d'Art està organitzada per l'Ajuntament de Sitges, a través de la Regidoria de Cultura, Joventut i Cooperació.

Et poden
Interessar
...

benedormiens_Àlvar_suñol_2