Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Escultures de l'artista japonès Wataru al Museu de la Vidal Rural

Escultures de l\'artista japonès Wataru al Museu de la Vidal Rural
bonart l'espluga de francolí - 10/04/14

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí inaugurarà el 12 d’abril, a les set de la tarda, l’exposició Ten Nezasu de l’artista japonès Wataru. L’exposició, que agrupa una quinzena d’escultures, es podrà veure al jardí del Museu fins el dia 29 de juny. Durant la inauguració, que farà el mateix artista, Wataru Koike, es presentarà el vi Ten Nezasu del Celler Pasanau de la DOQ Priorat.   

Ten Nezasu és el producte de la benedicció del cel i la terra. Com explica l’artista “la font d’energia que alimenta la vida es manifesta en els productes de la terra”. L’exposició, que agrupa una quinzena d’escultures al jardí del Museu es complementa amb la sortida al mercat del vi del mateix nom. Un vi dolç del Celler Pasanau, de la DOQ Priorat, segona col·laboració entre l’artista japonès i aquest celler.

Amb aquesta mostra, Wataru Koike exposa per quarta vegada al Museu de la Vida Rural. Abans que Ten Nezasu, va portar l’exposició de pintura Vida; encara abans havia dut al Museu Arigato, en col·laboració amb el mestre xocolater Enric Rovira, l’any 2012, que es plasmava en una sèrie de rajoles de xocolata de grans dimensions pintades a l’obrador del pastisser català; i l’any 2010 havia exposat una mostra anomenada també Vida (Inochi), una reflexió sobre el pas del temps que combinava pintures i escultures amb poemes de Carles Duarte.

L’artista japonès va abandonar fa deu anys el seu lloc de director de màrqueting en una empresa de productes alimentaris de consum massiu per dedicar la seva vida a l’art. Especialment per transmetre, a través de les seves obres, la importància de tres conceptes: Ai (amor), Yume (somni) i Wa (harmonia). Desenvolupa la seva feina i els seus projectes entre Japó i Catalunya.

Nial nou-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90