Expo Josep Coll 2022 baner
BBVA fa donació d’una obra de l’any 1966 a la Fundació Fita

Notícies

BBVA fa donació d’una obra de l’any 1966 a la Fundació Fita

bonart girona - 25/04/14
Baner_Esteva_Bonart_360x356Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
BBVA ha fet donació d’una escultura de Domènec Fita a la Fundació que porta el nom de l’autor. L’obra de 2 x 3 metres, realitzada l’any 1966, està feta a base de materials de la construcció, perfils de ferro i pedra tallada en disc, formant un teixit que vol evocar la indústria i la laboriositat. Fita va realitzar l’obra per a l’oficina de Palafrugell del Banc Exterior d’Espanya que, amb els anys, va passar a formar part de BBVA. Domènec Fita ha col·locat l’escultura a l’entrada del seu domicili familiar a Girona.

Domènec Fita, com a president de la Fundació Fita i Josep Antoni Acedo, com a director de CBC de BBVA a Palafrugell, han signat un acord mitjançant el que el banc fa donació de l’escultura de gran format a la fundació que porta el nom de l’autor.

Durant els anys cinquanta, l’oficina de Palafrugell del Banc Exterior era de les més importants del banc a tota Espanya. En aquella època, Palafrugell tenia molta importància com a principal exportadora de suro del país. L’oficina de Palafrugell va ser, durant molts anys, el “banc per excel·lència” d’aquesta població del Baix Empordà, i va arribar a tenir uns 40 empleats. Quan es va realizar la construcció de la nova oficina, es va demanar a l’artista que elaborés aquesta obra, que es va col·locar al pati d’operacions de l’oficina i hi va romandre fins l’any 2003, en què es va remodelar l’oficina.

L’obra és una estructura de ferro, concebuda a partir de verticals i horitzontals i feta a base de materials de la construcció, perfils de ferro i pedra tallada en disc, formant un teixit que vol evocar la indústria i la laboriositat, segons recull el llibre “Fita, art integrat” publicat per la Fundació Fita l’any 2005.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito