Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

El Museu del Cinema presenta la programació de cursos de divulgació

El Museu del Cinema presenta la programació de cursos de divulgació
bonart girona - 06/08/21
Totes aquelles persones que tinguin interès per conèixer i per formar-se en la història del cinema i en el llenguatge audiovisual tenen una nova oportunitat de fer-ho a través de l'oferta de cursos de divulgació cinematogràfica que ofereix el Museu del Cinema per al curs 2021-2022. Els cursos s'impartiran cada dissabte al matí i totes les persones cinèfiles hi estan convidades a participar. El preu és de 85 euros, però els membres del Club d'Actors tenen una matrícula reduïda de 65 euros, els membres del Club Girona Cultura pagaran 70 euros i les persones a l'atur, estudiants i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros. Per cadascun dels cursos s'assignaran dues places (per ordre d'inscripció) a menors de trenta anys els quals tindran un preu reduït de 35 €.

Aquest 2021 es compleix el centenari del naixement de Berlanga i en aquest curs en línia (Centenari Berlanga. El gran teatre de l'absurd) impartit per Quim Casas i Felipe Cabrerizo s'analitzarà la seva filmografia, les seves temàtiques, estil, connexions amb altres directors i cinematografies, el paper fonamental del guionista Rafael Azcona i els actors de repartiment, l'essència del cinema coral, els enfrontaments amb la censura franquista, els projectes no materialitzats. El curs tindrà lloc els dissabtes 2, 9, 16 i 23 d'octubre i 6 de novembre i s'impartirà de manera virtual.

També virtual serà el curs L'espectador com a espectacle. Una reflexió entorn del públic cinematogràfic. En aquest curs i a través de diferents professors analitzarem diferents aspectes de la figura de l'espectador com la seva imatge segons ha estat representada al gravat, la pintura, la fotografia i el cinema amb Andrés Hispano, l'origen de l'espectador de cinema amb Fèlix Pérez-Hita, l'espectador infantil amb Marta Sureda, l'espectadora femenina amb Eulàlia Iglesias i un visionament i comentari dels muntatges audiovisuals de l'exposició L'espectador com a espectacle amb els tres comissaris Ingrid Guardiola, Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita. El curs es portarà a terme els dissabtes 13, 20 i 27 de novembre, 11 i 18 de desembre

El 2022 s'iniciarà amb Una altra mirada. Els personatges femenins del Cinema Clàssic impartit pel professor de cinema Sergio López els dissabtes 15, 22, 29 gener, 5 i 12 febrer de 2022. El curs proposa als alumnes un apropament a l'Edat Daurada de la Història del Cinema nord-americà des de l'estudi dels grans personatges femenins i les actrius que els han interpretat, analitzant diferents aspectes (rols, arquetips i estereotips, funcions narratives, estètiques i simbòliques) de la representació de la dona al cinema i les seves evolucions/involucions al llarg dels anys, tot acotant-los en el fecund marc dels gèneres cinematogràfics --la comèdia, el melodrama i el cinema negre en seran els principals, però també es tractarà el western i el fantàstic.

El crític de cinema Quim Casas serà l'encarregat de realitzar les classes de les cinc sessions dedicades a La comèdia cinematogràfica. De la destrucció a la reconstrucció a través de l'humor. El curs se centra en els períodes més creatius de la comèdia, tant la de Hollywood com l'europea, a través de l'evolució dels seus estils autònoms (slapstick, screwballcomedy, sex comedy, comèdia romàntica, comèdia negra, spoof comedy, humor absurd, fins arriba al posthumorcontemporani) i els seus màxims autors i intèrprets. Les dates del curs seran els dissabtes 26 febrer, 5, 12, 19 i 26 de març de 2022.

La programació es clourà els dissabtes 2, 9 i 30 d'abril, 7 i 14 de maig de 2022 on el guionista i professor de l'ERAMMarc Plana impartirà un curs sobre Llenguatge cinematogràfic. El curs presentarà els elements i criteris del llenguatge audiovisual en el context de diferents pel·lícules i sèries contemporànies. Els elements a analitzar seran aquells que permeten convertir la simple anècdota en comunicació emocional: guió i estructures narratives, quadre i muntatge, acting, so... La idea és analitzar aquests recursos des del punt de vista de la utilització que n'ha volgut fer el cineasta (i no simplement des de l'experiència de l'espectador) i adquirir d'aquesta manera capacitats analítiques com a eina per a visionaments o com a introducció a la composició audiovisual.

Per garantir la seguretat dels assistents es prendran les mesures preventives contra la Covid-19 que dictin les autoritats sanitàries en cada moment.
FM_Bonart-180x180px-OnlineGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...