FCC-Segell-banner4

Certàmens

El còmic autobiogràfic, també protagonista del Saló del Còmic

bonart barcelona - 02/05/14
180x180Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
El còmic autobiogràfic nacional tindrà aquest any un protagonisme especial en el 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. L'exposició Vinyetes Autobiogràfiques reunirà material original de més d'una vintena d'artistes amb la finalitat de posar de manifest una realitat: que la historieta autobiogràfica és ja avui dia quelcom més que una tendència en el món del còmic.

La mostra inclou una selecció d'originals que revisa les vinyetes autobiogràfiques dels autors autòctons des dels seus inicis fins al moment actual. D'alguna manera, són historietes que reflecteixen moment vitals dels seus creadors però també de les seves respectives generacions, tant a nivell social com cultural i històric.

En concret, Vinyetes autobiogràfiques recull algunes pàgines dels primers autors espanyols que van utilitzar la seva pròpia vida com a reflexió del seu entorn, en la dècada dels 70, com és el cas d'Enric Sió, Luis García i Carlos Giménez. Però també inclou originals dels que van conrear el còmic autobiogràfic en els 80 i els 90, entre ells Joan Mundet i Ramon Boldú.

Finalment, l'exposició mostra material d'aquells que es dediquen avui, en ple segle XXI, a comptar seu dia a dia amb vinyetes, com és el cas de Rubén del Rincón, Sandra Uve, Moderna de Pueblo, Óscar Sarramia, Isabel Franc i Susanna Martín o Ramón Rodríguez i Cristina Bueno, a més de Miguel Gallardo, Ángel de la Calle, Antonio Altarriba i Kim, Nacho Casanova, Cristina Durán i Miguel Ángel Giner, Bié, Gabi Beltrán i Tomeu Seguí o Miguel Fuster.

El 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà del 15 al 18 de maig als palaus número 1 i 2 de Fira de Barcelona.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura