BONART-817x68px-Màscara
Surt el número 284 de la “Revista de Girona”, dedicat al llegat de Tomàs Mallol

Biblioteca

Surt el número 284 de la “Revista de Girona”, dedicat al llegat de Tomàs Mallol

bonart girona - 06/05/14
Peral_Banner-Bonart_180x180Baner_JMdMoral_Bonart_360x356_v2
El dia 9 de maig, a les 20.00 h, tindrà lloc al Museu del Cinema de Girona la presentació del dossier L'enorme llegat de Tomàs Mallol, que encapçala el número 284 de la Revista de Girona. El reportatge, coordinat per Jordi Dorca, pretén recordar l'enorme llegat del cineasta i col·leccionista gironí Tomàs Mallol i reivindicar la seva figura, imprescindible per conèixer el cinema català del segle XX, coincidint amb el fet que el dia 16 de juny farà un any de la seva mort.

El dossier es compon de diferents textos escrits pel programador del Museu del Cinema i director del Festival Curt.doc, Jordi Dorca; pel director del Museu del Cinema, Jordi Pons, i per la conservadora del Museu del Cinema, Montse Puigdevall. A través d’aquests textos, el lector coneixerà com la col·lecció de Tomàs Mallol es va transformar en l'actual Museu del Cinema de Girona; entendrà per què aquest és un dels museus europeus dedicats al cinema i a la imatge més importants, i descobrirà, a més, la vessant de Tomàs Mallol com a cineasta.

Aquest número 284 de la Revista de Girona també inclou diferents apunts relacionats amb la història i l’actualitat cultural i social a les comarques gironines: s’hi parla del diàleg entre gastronomia i turisme, de l'arquitectura de Tossa i dels premis de Mercè Rodoreda. Joaquim Roglan apropa el lector a la Residència Sacerdotal Bisbe Sivilla. L’entrevista d'aquest número està dedicada a Sefa Ponsatí, que fa més de 40 anys que treballa al món del cinema d'animació. En l’apartat d’història, l'historiador Gerard Buxeda ens parla de la història empresarial de producció i comercialització de taps de Francisco Oller i Enric Mirambell ens explica la presència de Carmen Polo a la Biblioteca de Girona. En el perfil, l'escriptor Lluís Freixas ens presenta el mestre, polític i escriptor Salvador Sunyer, i en l’apartat de reportatges, es dedica un text escrit per Judit Pujadó als voluntaris del banc d'aliments de les comarques de Girona i unes fotografies de Josep Miquel Guasch a escenes panoràmiques del paisatge gironí. En els apartats de la revista dedicats a l'art, els periodistes Eva Vàzquez i Joan Ventura, per una banda, ens apropen a la figura del crític d'art gironí. Àngel Marsà i, per una altra, ens expliquen la situació de l'adquisició de la col·lecció Santos Torroella per part de l'Ajuntament de Girona. A més, Sebastià Goday ha dedicat un reportatge a Jordi Urbón, el darrer guanyador del cicle Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona.

Et poden
Interessar
...