FCC-Segell-banner4
Surt el número 284 de la Revista de Girona dedicat a Tomàs Mallol

Notícies

Surt el número 284 de la Revista de Girona dedicat a Tomàs Mallol

bonart girona - 09/05/14
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Eude, generic
S’ha presentat al Museu del Cinema de Girona la Revista de Girona núm. 284, encapçalada pel dossier “L'enorme llegat de Tomàs Mallol”. El reportatge, coordinat per Jordi Dorca, pretén recordar l'enorme llegat del cineasta i col·leccionista gironí Tomàs Mallol i reivindicar la seva figura, imprescindible per conèixer el cinema català del segle XX, coincidint amb el fet que el proper 16 de juny farà un any de la seva mort.

La presentació ha anat a càrrec de d'Antoni Solà, diputat delegat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona; de Jordi Pons, director del Museu del Cinema de Girona; de Jordi Dorca, coordinador del dossier, i de Xavier Cortadellas, director de la Revista de Girona.

Durant l'acte s'ha fet un repàs a la figura de Tomàs Mallol i a la importància de la seva col·lecció. En aquest sentit, el director de la Revista de Girona, Xavier Cortadellas, ha explicat que "aquest dossier serveix perquè tots els que no formen part directament del món del cinema puguin conèixer Tomàs Mallol"; un personatge de qui ha parlat abastament el coordinador del dossier Jordi Dorca. Per la seva banda, el director del Museu del Cinema, Jordi Pons, ha explicat que "la tenacitat i la fermesa de Tomàs Mallol són les que van fer que ara el Museu del Cinema tingui aquesta col·lecció, una de les més destacades del món en el seu gènere". Finalment, el diputat delegat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona, Antoni Solà, ha constatat "el compromís que té la Diputació de Girona de seguir apostant per la cultura i per impulsar publicacions com la Revista de Girona".

Fotos Miquel Millan.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68