FCC-Segell-banner4
El Reial Cercle Artístic presenta “Andy Warhol. The Factory”

Exposicions

El Reial Cercle Artístic presenta “Andy Warhol. The Factory”

bonart barcelona - 13/05/14
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanner-CMW-180x180px_v1-esp
Andy Warhol. The Factory aterra a Barcelona de la mà del Reial Cercle Artístic de Barcelona. La mostra es pot veure del 9 al 25 de maig. Presenta més de 40 obres que exemplifiquen una de les etapes més imprevisibles i intenses de la cultura contemporània

Andy Warhol va ser un artista plàstic que va adquirir notorietat mundial per exercir un paper crucial en el desenvolupament del Pop Art. Warhol, qui havia estat un il·lustrador important, va batejar al seu estudi de Nova York com “The Factory”, lloc on produïa en cadena les seves serigrafies i litografies, i també un punt de trobada per als personatges més excèntrics dels anys 60.

Considerat guru de la modernitat, amb les seves obres buscava reflectir la nova cultura de masses que emergia d'una societat industrial absorbida per la producció massiva d'objectes per al consum. En la seva obra es plasma el desig d'indagar aquesta tendència així com de posar al descobert els vicis i virtuts d'una societat que estava permutant.

En aquesta mostra es podran veure les famoses il·lustracions de les marques Campbell, Coca-cola, els retrats Marilyn Monroe, Prince, Mick Jagger i els Beatles. Entre les peces exposades més controvertides es troba “La cadira Elèctrica”, un aparell real fabricat en els anys 30 i que l'artista utilitzava com a metàfora de la mort.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-