M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Gartstròmia, la fira de gastronomia i art de Banyoles

Certàmens

Gartstròmia, la fira de gastronomia i art de Banyoles

bonart banyoles - 14/05/14
Anunci_Ampudia180x180-1
Els dies 24 i 25 de maig es portarà a terme Gartstròmia, la fira de gastronomia i art de Banyoles. Serà una fira que constarà principalment de 5 elements: un espai de mostra i venda de productes, un espai de tastets i degustació de productes gastronòmics de Banyoles i del Pla de l’Estany, una ruta d’espais de restauració on diferents restaurants que participen a la fira oferiran propostes creatives a la cuina al costat de diferents obres artístiques, un espai de tallers, i les exposicions. L’espai de mostra i venda de productes s’articularà principalment a la plaça Major i comptarà amb 25 parades de productors i artistes de Banyoles i del Pla de l’Estany amb productes com ara la mel, el pa, els formatges, ...

La programació és àmplia i variada, per a tot tipus de públic:

Públic infantil: durant els dos dies s’han programat activitats totalment gratuïtes per a nens i nenes: taller d’aprendre a fer pa, taller per tal que els infants puguin pintar un davantal i fer la seva pròpia pintura centrifugada, taller l’elaboració de galetes, taller per aprendre quins productes tenim de l’hort i com els podem manipular, taller d’elaboració de la Maria de les Trenes d’en Vilà i un espectacle a l’escenari que hi haurà a la plaça Major del teatret dels Flequers Artesans, amb uns personatges i uns aprenents de flequer molt especials.

Públic adult: també durant els dos dies hi haurà un mercat de productes locals elaborats al Pla de l’Estany a la zona de la Plaça Major. Tan les parades del mercat com els bars de la plaça oferiran tapes artístiques i degustacions de productes de la DO Empordà. Hi haurà un Punt d’Informació a on es podrà adquirir una copa de la fira i tiquets degustació que es podran bescanviar per a tapes, degustacions i begudes que les parades i bars de la plaça han confeccionat especialment per a l’ocasió. Per altra banda, també es posarà una carpa al centre de la plaça preparada amb una cuina per tal de fer tastets i demostracions de cuina: Suquet de peix amb gambes i cloïsses del Gall Xinador i es presentarà en primícia la Sirena del Gall, elaboració de Xai Bon Xai, tast sensorial de la Ruta del Vi, demostració de cuina amb productes del Pla de l’Estany, un taller de la Terra i el Vi amb viatge sensorial per l’Empordà i un taller de carbassa i oli per aprendre totes les opcions que ens aporta la carbassa a la cuina. Paral·lelament a les demostracions i tastos es farà una xerrada de gastronomia i art al Pla de l’Estany a càrrec de Jaume Fàbrega.

També i, més a gran format, per a tots els públics, es farà un espectacle a l’escenari que hi haurà a la plaça Major de Pinta Vi. A on el públic pintarà un quadre amb vi, amb l’ajuda de l’artista Albert Pascual i el sommelier Ferran Vila.

Paral·lelament a la fira s’ha confeccionat un recorregut artístic i gastronòmic que artistes i cuiners locals han ideat expressament en motiu del Gartstròmia i són el resultat d’un treball en equip. En total tenim 21 punts per visitar i tastar. Propostes molt diverses amb tècniques i estils variats: taules de restaurants vestides d’art, quadres elaborats amb pigments d’aliments, escultures de pa amb art especial, menús estrambòtics, suggeriments de perruques comestibles, exposicions inspirades en experiències gastronòmiques, escultures i menús eròtics, i moltes coses més.

Et poden
Interessar
...