FCC-Segell-banner4
Adrià Ciurana i Jordi Isern, guanyadors del programa “Exposicions Viatgeres\

Notícies

Adrià Ciurana i Jordi Isern, guanyadors del programa “Exposicions Viatgeres"

bonart girona - 15/05/14
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
Ja hi ha guanyadors per a la convocatòria 2014-2015 del programa Exposicions Viatgeres. El jurat, que es va reunir el dia 9 de maig, ha escollit els projectes Hipnosi d'Adrià Ciurana, i A la deriva, de Jordi Isern.Una d'aquestes dues exposicions s'inaugurarà a la Casa de Cultura de Girona el proper mes de setembre i una altra, el mes de setembre del 2015.En total, a la convocatòria es van presentar tretze projectes d’artistes provinents del conjunt de les comarques gironines. La majora d’ells s’han centrat en la tècnica de la pintura (oli, aquarel·la, mixta o collage), encara que l’escultura també hi ha estat representada.

Els projectes guanyadors

Adrià Ciurana, amb Hipnosi. L'artista centra el seu projecte en una sèrie de vanitates, construïdes a base de paper de rebuig, de fragments d'embalatges i d'altres pictogrames com ara codis de barres, gramatge dels ous, de la carta de colors, etc. L'objectiu d'”Hipnosi” és plantejar una reflexió a l'entorn del concepte de reciclatge i de la recopilació infinita de residus. El jurat ha elegit aquest projecte com un dels dos guanyadors “pel risc que assumeix en el seu discurs, per la seva capacitat de comunicar amb pocs elements i materials i pel seu afinat sentit de la ironia, que sovint aconsegueix ser transcendent”.

Adrià Ciurana (Figueres, 1985) és llicenciat en belles arts a Barcelona en l'especialitat de pintura. En els últims anys ha realitzat una gran quantitat d'exposicions individuals (al Museu de l'Empordà i a la Galeria Dolors Ventós de Figueres, al Magik Centre d'Arts del Port de la Selva i a la Llibreria Vitel·la de l'Escala) i col·lectives a espais tan coneguts com és ara la Fundació Tàpies, el Cercle Artístic Sant Lluc, el Centre Cultural la Mercè, la Casa Empordà, el Mas d'en Dorra o el Tint de Banyoles. També ha rebut diverses beques i premis: el més recent, el Grand Prix, Biennal de la Jeune Création Europenne, Montgrouge, a França; però també el Premi de la Sala d'Art Jove; Rodalies 4; Transversal / Accèssit de la revista Bonart; el 14è Concurs Pintura Jove, i Agita.

Jordi Isern, amb A la deriva. El projecte parteix d'una acció personal realitzada en aigües cubanes l'any 2013, consistent a abandonar 17 pintures a la deriva, encapsulades hermèticament, i deixar completament a l'atzar el contacte final amb algun possible espectador. Isern proposa un joc de desorientació, una modulació diferent en la relació entre l'art i l'espectador. L'exposició constarà de dos blocs: unes obres realitzades sobre paper gruixut de cotó i una sèrie anomenada “Constel·lacions”. En tot el projecte Isern treballa amb la seva personal reinterpretació del cos humà i amb la llibertat de prendre'n una consciència autònoma. El jurat ha escollit el projecte “per la llarga i coherent trajectòria de l'artista, que ha sabut compaginar el format tradicional de la pintura amb altres formats artístics contemporanis com ara l'art públic i la instal·lació”.

Jordi Isern (Barcelona, 1962). Viu a St. Iscle d'Empordà. És doctor en belles arts per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a Catalunya, França, Cuba, Tanzània, Andorra, Madrid, París, Barcelona, Japó, Dinamarca, Bolonya, etc. L'any 1985 va obtenir la beca d'arts plàstiques de la Generalitat; el 1986, la beca de pintura de la Fundació Güell; l'any 2007, el I Premi Honda de Pintura, i el 2010, el I Premi de Pintura de la Fundació Vilacasas.

Exposicions Viatgeres

Aquesta és la segona convocatòria d'aquest programa. La primera va tenir lloc ara fa dos anys, i en van resultar guanyadors Jordi Martoranno i Jordi Urbón, les exposicions dels quals, durant tot aquest temps, han estat recorrent les comarques gironines.

L'objectiu d’Exposicions Viatgeres és d’apropar l’art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l’art a les comarques gironines.

Exposicions Viatgeres forma part del programa d’exposicions itinerants que impulsa la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat.

A les imatges, a dalt, “Hipnosi” d’Adrià Ciurana. A sota, “TM” de Jordi Isern.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88